V8 Supercars

V8 Supercars: PRA Fords dit weekend de grote favoriet op het Australische Bathurst

2015 Davison
Gaan Will en Alex Davison met Mercedes voor een verrassing zorgen?

Erebus Motorsport
Vorig jaar behaalden Will en Alex Davison op Mount Panorama direct een vierde plek met de Erebus Mercedes E63 van het team van Betty Klimenko Saunders. Bij Erebus is de E63 motor sinds vorig jaar duidelijk verbeterd. Op Sandown circuleerde de Erebus E63 gedurende lange tijd in de Top 5 totdat een startmotor het begaf. De tweede E-Klasse 63 wordt bestuurd door Ashley Walsh en debutant Jack Lebrocq die uit de GT-stal van Betty Klimenko Saunders komt. Met een goed pakket zouden de Davisons best weleens voor een verrassing kunnen zorgen.

2015 Jack Lebrocq
Apart kleurenschema voor de tweede Erebus Mercedes E-63

Wildcards
De Wildcard bestaat dit jaar uit het damesduo Renee Gracie en Indycar/FE rijdster Simona de Silvestro. Gracie is afkomstig uit de V8 Dunlopseries en maakt officieel haar V8 Supercardebuut. Simona de Silvestro behoeft geen nadere introductie maar het zal zeker interessant zijn hoe zij zich gedurende de wedstrijd zal ontwikkelen. De andere wildcard inschrijving komt van Aaren en Drew Russell, die met een door GRM opgebouwde Holden Commodore VF aan de start verschijnen. Beiden beschikken over voldoende ervaring in de Dunlopseries en maken nu op Bathurst de overstap naar het grote V8 werk.

Voor 2015 lijken de PRA Falcons de beste kansen te hebben. Vraag blijft natuurlijk wie van de buitenlandse rijders gaat als beste scoren. Wordt het Premat, Bourdais, Gavin of Buncombe en zijn Nissan, Mercedes en Volvo goed voor een podium? Zondagochtend vroeg weten we het.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet