GT

GT: Renger van der Zande naar FIA GT World Cup in Macau

Evenals vorig jaar keert Renger van der Zande samen met teamgenoot Maro Engel voor het Mercedes AMG Driving Academy Team terug naar Macau! Mercedes Benz bevestigde vanmorgen officieel de deelname van Renger gedurende het weekend van 19-22 november a.s.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Mercedes Benz

Mercedes-AMG FIA GT World Cup 2
Renger van der Zande keert samen met Maro Engel naar Macau terug. De wedstrijd is dit jaar nog prestigieuzer geworden.

Renger van der Zande naar FIA GT World Cup in Macau
De GT Sprintwedstrijd in Macau valt dit jaar onder auspiciën van de FIA en de officiële wedstrijdbenaming luidt dan ook FIA GT World Cup. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het wedstrijdformaat enigszins gewijzigd. Het evenement omvat nu een kwalificatiewedstrijd en een hoofdwedstrijd waarbij verplicht gebruik gemaakt wordt van 'control tyres''

Vorig jaar behaalden Maro Engel en Renger van der Zande op het veeleisende stratencircuit in Zuidoost Azië een fantastische overwinning. Reden voor het Mercedes AMG Driving Academy Team wederom een beroep te doen op de diensten van beiden.

Jochen Bitzer van AMG Customer Sports: "Dit jaar hebben wij een nieuw formaat waarbij verschillende condities ons te wachten staan. Op de GT kalender was dit één van de hoogtepunten die nu nog meer betekenis krijgt. Wij kijken er naar uit en ons doel is om het succes van vorig jaar te herhalen."

De FIA GT World Cup vindt van 19 t/m 22 november plaats in het kader van de 62e editie van de Macau Grand Prix. Het is één van de meest prestigieuze evenementen in Azië.

Mercedes-AMG FIA GT World Cup 3
Mooie 1-2 voor de AMG Driving Academy in 2014.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet