GT

GT: Laurens Vanthoor niet van start in Blancpain Sprint Series finale op Zandvoort

VSA BES SPA15 SP1 0525

Laurens Vanthoor komt komend weekeinde niet in actie op Circuit Park Zandvoort. De Belgische coureur crashte afgelopen zaterdag in de Qualifying Race van de Blancpain Sprint Series op het circuit van Misano en maakte vandaag bekend dat hij zijn been en heup heeft gebroken. Met enkel nog de twee races op Zandvoort te gaan leidt Vanthoor samen met Robin Frijns het kampioenschap, maar de kans is reëel dat de Belg naast de titels in zowel de Blancpain Sprint Series als de Blancpain GT Series grijpt.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Vision Sport Agency

Kort na de crash in de avondrace op het Misano World Circuit Marco Simoncelli twitterde Vanthoor al dat hij veel pijn had en naar België werd getransporteerd om zijn been verder te laten onderzoeken. De jonge Belg had op dat moment nog enige hoop om op Zandvoort te kunnen starten, maar vandaag bleek die hoop vergeefs.

Via zijn eigen Twitteraccount liet Vanthoor vanmiddag weten dat hij 'out' is. Uit nader onderzoek is gebleken dat Vanthoor een beenbreuk en dubbele heupbreuk heeft overgehouden aan de crash, waardoor het onmogelijk is om komend weekeinde de strijd om het kampioenschap aan te gaan. 

Robin Frijns en Laurens Vanthoor zijn met 152 punten de leiders in de strijd om de Blancpain GT titel, terwijl het duo ook aan de leiding gaat in de strijd om de Blancpain Sprint Series (108 punten). Maximilian Buhk en Vincent Abril staan in de Blancpain Sprint Series slechts acht punten achter na het afgelopen weekeinde, het verschil tussen Buhk en Frijns/Vanthoor in de Blancpain GT Series is 27 punten.

Op Zandvoort zijn maximaal acht punten te verdienen in de Qualifying Race en 25 punten in de Main Race. Alleen als Frijns tijdens het weekeinde geen punten scoort en Buhk en Abril minder dan acht punten halen kan Vanthoor nog kampioen worden. Belgian Audi Club Team WRT moet nog een vervanger voor Vanthoor aanwijzen. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet