Sportscars

Sportscars: Titel voor Barazzi Epsilon in LMP2 op Jarama

Michael Vergers en Davide Valsecchi hebben met een vierde plaats in de LMP2 klasse op het circuit van Jarama in de LMES-series de titel voor het Barazzi Epsilon Team behaald. Het Convers Menx-Team waarvoor Peter Kox uitkomt eindigde als tweede in het LMGT1 kampioenschap. PSI en Spyker misten nipt de podiums in hun klasse.

tekst Willem J. Staat

 Menten Jarama
De PSI-Experience Corvette C6-R van Jos Menten/Pertti Kuismanen/Markus Paltalla miste nipt het podium in de LMGT1 klase. Foto: PR

Titel voor Barazzi Epsilon
Het team van Barazzi Epsilon had aan een vierde plaats in de LMP2 klasse voldoende om de titel binnen te halen. De 1000 KM van Jarama werd gewonnen door het team van Pescarolo Sport. Het team van Pescarolo behaalde met Emmanuel Collard, Christophe Bouillon en Didier Andre haar vijfde lange-afstandszege dit seizoen. Een 100% record! Als tweede eindigde op Jarama de combinatie Miguel Amaral/Miguel de Castro en Angel Burgueno die met een Lola B05/40 tevens de overwinning in de LMP2 klasse pakten.

In de LMGT1 klasse ging de overwinning naar de Saleen S7R van Stephane Ortelli/Soheil Ayari die als zesde algemeen eindigden. De titel daarentegen ging naar de Aston Martin van Larbre Competition van Pedro Lamy/Gabriele Gardel/Vincent Vosse, die op Jarama als zevende algemeen eindigden en als tweede in de klasse. De PSI-Corvette C6R van Jos Menten kon zelfs kortstondig de tweede plaats in de klasse vasthouden, maar de Fin Pertti Kuismanen moest die in het laatste uur prijsgeven aan de Aston Martin DBR 9 van Antonio Garcia/David Brabham eb Peter Hardman. Jos Menten: "De wagen was vandaag echt top en het is jammer dat Kuismanen juist op het einde zijn derde plek aan de Aston Martin verloor.

Pech voor Spyker in LMGT2
Evenals Jos Menten viste ook Spyker achter het podium. Mike Hezemans was bij een aanrijding met de LMP2 Courage-Judd C65 van Kruse Motorsport betrokken en verloor twee ronden. Later moest de Spyker C8 GT2R van Hezemans/Bleekemolen met electronische problemen opgeven. De combinatie Jonny Kane/Peter Dumbreck deed het uitstekend op Jarama. De Britten konden geruime tijd een tweede plaats in de LMGT2 klasse vasthouden. Helaas was Dumbreck bij een aanrijding met een Ferrari betrokken, waarbij de motorkap los kwam en verloor nogal wat tijd in de pits. Kane nam in derde positie over, maar moest deze kort voor het einde vanwege een safetycar-fase aan de Porsche van Autorlando Sport van de Denen Gunnar Kristensen/Allan Simonsen prijsgeven, waardoor men het podium in de LMGT2 klasse miste.

Victor Muller van Spyker: "Dit is erg teleurstellend, wij hadden geen geluk vandaag. Ik begrijp niet waarom men Kruse Motorsport niet bestraft heeft. Wij vielen hierdoor van de vierde naar achtste plek in onze klasse terug. In ieder geval keren wij in 2007 terug in de LMES series. Met de kennis van ons Formule l Team met betrekking tot aerodynamica, data en composites zullen we de lat weer hoger leggen. Ook komen wij dit jaar nog in de FIA GT-wedstrijd in Dubai aan de start." Ook de Brit Peter Dumbreck, die nu meer ronden dan in alle voorgaande wedstrijden reed wil naast zijn Japans GT-programma graag bij Spyker terugkeren. "De atmosfeer is geweldig hier en iedereen werkt erg hard om de auto te verbeteren." aldus de Brit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet