GT

GT: Callaway presenteert Callaway Corvette C7 GT3-R

Tijdens het ADAC GT Masters weekend op Hockenheim presenteerde Callaway haar nieuwe GT3 wapen voor 2016. De Callaway Corvette komt niet alleen in de ADAC GT Masters maar ook in andere kampioenschappen aan de start.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 Callaway 1
Naast Audi, BMW, Porsche en Mercedes was Callaway de vijfde die een nieuwe GT3 presenteerde.


Callaway presenteert Corvette C7 GT3-R
Op het pitsdak in Hockenheim presenteerde de firma Wöhr en Ciccone ofwel Callaway Competition haar nieuwe GT3 wapen. De firma Callaway werd in 1990 opgericht en houdt zich al 25 jaar lang met de GT-racerij bezig.

2015 Callaway 2
Amerikaanse V8's blijven altijd indrukwekkend. Overigens nog geheel in carbonfire-kleuren gespoten.

De Callaway C7 GT3 R kwam dankzij de samenwerking tussen teameigenaar Giovanni Ciccone, Ernst Wöhr en Designer Paul Deutschmann uit Canada tot stand. Uiteraard werd gebruik gemaakt van een carbonfire chassis en is de auto geheel volgens de FIA richtlijnen en veiligheidsvoorschriften gebouwd. De Callaway Corvette is voorzien van een 6.3L V8 Chevrolet-motor die ongeveer 600 pk levert en er wordt gebruik gemaakt van sequentiële 6 bak met paddleshift systeem.


2015 Callaway 3
Kijkje in de Callaway-cockpit.

De auto zal in 2016 in diverse kampioenschappen te zien zijn.Beide Callaway eigenaren Wöhr en Ciccone: "Met deze nieuwe ontwikkeling willen wij opnieuw een mijlpaal in de geschiedenis van onze firma bereiken. Voor een klein privé-team is een dergelijk project een behoorlijke uitdaging omdat niet altijd de financiële en persoonlijke resources zoals bij een grote automobielfirma voorhanden zijn. Wij willen onze medewerkers en partners dan ook bedanken want zij hebben zich meer dan 100% ingezet om de C7 GT3 R op de been te krijgen. Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze prestatie en wij hopen bij de wedstrijden met resultaten beloond te worden.

2015 Callaway 4
Imposante achterzijde van de Callaway Corvette C7-R GT3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet