GT

GT: Andere kwalificatiemodus voor ADAC GT Masters in 2016

Voor het seizoen 2016 verandert de kwalificatiemodus voor de ADAC GT Masters. Evenals bij de DTM vinden er op de zowel de zaterdag als de zondag twee aparte kwalificatiesessies plaats. Eerder dit seizoen werd deze modus al een keer op de Sachsenring bij wijze van proef uitgeprobeerd.

Tekst en foto Willem J. Staat

2015 Nissan Privateers
De ADAC GT Masters hebben net zoals in het DTM de kwalificaties en wedstrijden naar de zaterdag verschoven.


Andere kwalificatiemodus voor ADAC GT Masters
De kwalificatiemodus voor de ADAC GT Masters verandert in 2016 en is eigenlijk identiek aan de huidige DTM modus. Zowel op de zaterdag als op de zondag vindt er een kwalificatie plaats. Uit kostenoverwegingen wordt nu op de vrijdag wat later begonnen. Het is de intentie van de ADAC om met de kwalificaties om 9.00u te beginnen.

Herrmann Tomczyk: "Het platform van de ADAC GT Masters wordt in het komende jaar nog attractiever. Naast de ADAC GT Masters bestaat het pakket uit de Formule 4 en ADAC TCR Germany. " ADAC Motorsportchef Lars Soutchka: "In het kader van het 10 jarige jubileum hebben wij de serie consequent doorontwikkeld. Een aangepast kwalificatieformaat biedt de fans meer actie op de baan en tevens een kostenbesparing voor de teams."

De ADAC GT Masters-wedstrijden worden ook in 2016 Live door Sport 1 uitgezonden. Het contract tussen de Duitse Sport1 werd tot 2017 verlengd.Het seizoen begint in Oschersleben en eindigt traditioneel op Hockenheim. De ADAC GT Masters komt op alle vijf permanente circuits in Duitsland in actie w.o. Nürburgring, Lausitzring en Sachsenring. Ook op de Red Bull Ring geeft men acte de presence. Met twee andere circuits lopen nog onderhandelingen. Bij de ADAC worden zeven tot acht wedstrijdweekends voor 2016 gepland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet