WRC

Rally WRC Tour de Corse: Latvala pakt de leiding op Corsica

De eerste proef van vandaag werd afgelast. De proef, die op vrijdag ook werd afgelast, was nog steeds niet bereikbaar zonder buitenboordmotor. De leider van gisteren Elfyn Evans kon een aanstormende Latvala niet weerstaan en verloor tijd op beide proeven van de zaterdag. Uiteindelijk was Latvala aan het einde van de dag twee seconden sneller dan Evans. Met Mikkelsen op de derde plek was VW weer goed vertegenwoordigd in de top van het klassement. Sebastien Ogier viel gisteren uit door versnellingsbak problemen maar mocht vandaag weer van start. 

Corse Latval2
Latvala pakte vandaag resoluut de leiding op Corsica

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Kevin Abbring verloor ook tijd. Op de openingsproef van vanmorgen nam hij een gokje met de bandenkeuze. Hij koos voor vier harde banden en met de modder en nattigheid was dat misschien niet optimaal. "In het begin van de proef was het nog nat en op het tweede deel kon ik gebruik maken van mijn voor dat deel betere banden, maar helaas had ik een langzaam leeglopende band en heb ik dus uiteindelijk geen voordeel kunnen pakken van mijn bandenkeuze. Op de volgende proef, de ruim 48 kilometer lange Muracciole proef, verloor hij opnieuw tijd. "We hadden met het team besloten de set up wat conservatief te houden, maar het had wel wat agressiever gekund, een beetje meer een Catalunya set up, maar alles bij elkaar geteld was dit geen slechte proef." Abbring viel terug naar de vijfde plek, achter Kris Meeke. Achter onze landgenoot rijdt (op 5,6 seconde) Mads Østberg. Paddon moet ruim 25 seconden inhalen om Abbring te achterhalen, Bouffier 37, Sarazin 51, Tanak 53 en Sordo een dikke minuut. Kortom een klassering in de punten moet voor onze landgenoot mogelijk zijn.

Abbring11TdC15rk212
Kevin Abbring is op weg naar een mooi resultaat op Corsica


Finale
Zondag is de grote finale van Corsica. Maar liefst drie proeven staan er op het programma met een totale lengte van net geen 100 kilometer. De stand ligt dus nog lang niet vast. Ogier zal hier waarschijnlijk niet winnen. Hij viel gisteren op de verbindingsroute naar de eind finish nog uit met versnellingsbak problemen. Vanmorgen startte hij weer maar zijn achterstand was te groot. Wél mogen we hem verwachten op de PowerStage. Om 12:00 uur zondagmiddag, is die proef weel live te zien op WRC+

Tussenstand Rallye de France Tour de Corse 2015 na dag 2

1. Latvala VW Polo WRC 1:42:24.8
2. Evans Ford Fiësta RS WRC +2.0
3. Mikkelsen VW Polo WRC +30.8
4. Meeke Citroën DS3 WRC +53.6
5. Abbring Hyundai I20 WRC +1:00.1
6. Ostberg Citroën DS3 WRC +1:05.7
7. Paddon Hyundai I20 WRC +1:25.5
8. Bouffier Ford Fiësta RS WRC +1:37.2
9. Sarrazin Ford Fiësta RS WRC +1:51.6
10. Tanak Ford Fiësta RS WRC +1:53.9

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet