TCR Series

TCR: TCR Germany 2016 krijgt vorm

In het kader van de seizoensafsluiter op Hockenheim presenteerde de ADAC haar TCR plannen waarover op www.autosport.nl al eerder berichtgeving werd verricht. In de paddock vielen de TCR Auto's van Volkswagen, Seat,  en Subaru te bewonderen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 Subaru
De TCR Subaru STI werd naast Volkswagen en Seat gepresenteerd.


TCR Germany 2016 krijgt vorm
Volgend jaar gaat in Duitsland eveneens de TCR van start. De ADAC heeft daarvoor een partnership met Franz Engstler afgesloten. Voor elk weekend staan twee sprintwedstrijden gepland. De auto's zijn uitgerust met een 2L 320 pk sterke motor. De aanschafprijs bedraagt tussen de 80 en 100.000 Euro.

ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk is er van overtuigd dat de TCR in de Duitse autosport een gat opvult. "Voor de ADAC GT Masters en de ADAC Formule 4 een welkome aanvulling. Wij zijn ervan overtuigd dat de toerwagenracerij met de introductie van de TCR in Duitsland een nieuwe impuls gaat krijgen.

2015 Volkswagen
Volkswagen kan wel wat positieve publictiet gebruiken. Misschien is de TCR daarvoor een mooi platform.

Franz Engstler: "Ik ben er eveneens van overtuigd dat wij met de ADAC TCR Germany een nieuw concept op het juiste tijdstip hebben. De ADAC is een perfecte partner en biedt een optimaal platform. De fans kunnen zich op attractieve, krachtige voertuigen verheugen. Toerwagenracen zoals zij het willen zien. De ADAC TCR Germany biedt de teams met aantrekkelijke kosten een perfect platform. Ik ben er trots op dat ik samen met de ADAC dit project kan uitvoeren en verheug me op deze nieuwe uitdaging."

Lars Soutchka van ADAC Motorsport en Klassik. "Met het TCR concept hebben wij voor opkomende talenten een optimaal platform gecreëerd om aan een succesvolle toerwagencarriere te beginnen. Verder informatie omtrent kalender en wedstrijdformaat wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Binnen het kader van de ADAC GT Masters staan er zes wedstrijden op het programma. Het wedstrijdweekend bestaat uit twee vrije trainingen van elk 30 minuten. De kwalificatie bestaat uit 35 minuten waarvan 20 minuten voor R1. Daarna volgt er een pauze van 5 minuten en wordt er met Q2 aangevangen. De wedstrijdafstand bestaat uit twee wedstrijden van elk 60 km ofwel 30 minuten. In R2 wordt er met een omgedraaide startgird gewerkt. Tot 31 januari 2016 bedraag de inschrijving 12.000 Euro. Van 1 februari 15.000 Euro inclusief BTW. In totaal is er een prijzenpot van 150.000 Euro. Ook werd er een TV contract met Sport 1 afgesloten.

2015 Seat
De Seat is uiteraard al  bij velen bekend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet