Clio Cup

Clio Cup: Verschuur krijgt kampioenschap uit handen van Bertus Sanders

 Mike felicitaties

Mike Verschuur heeft zich vandaag gekroond tot kampioen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Directe concurrent Bertus Sanders moest wegens pech de leiding uit handen geven; iets wat hem dit jaar helaas té vaak is overkomen. Kersverse kampioen bij de Junioren Hoevert Vos werd derde en behaalde zijn tweede Junior-overwinning van de dag.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme

Tussen de eerste twee races was er het een en ander te doen rondom Tim Buijs, die aanvankelijk gediskwalificeerd werd voor race 1 en race 2, wegens zijn onbesuisde actie jegens Bertus Sanders in de eerste race. Uiteindelijk wist Buijs de wedstrijdleiding ervan te overtuigen dat hij de tweede race mocht starten, zij het als allerlaatste. Het was dus aan Buijs om zich in de tweede race te bewijzen, maar dat lukte niet bepaald. In de openingsfase was hij te gretig en na een touché eindigde uit op de kop in de grindbak. Gelukkig voor Buijs kon hij de Clio veilig verlaten, maar het was voor hem op zijn minst een weekend om snel te vergeten.
Na de crash van Buijs ontstond er een safetycar-situatie, maar Richard Warmerdam was hier mogelijk nog niet van op de hoogte. Bij het opkomen van het rechte stuk vloog Warmerdam hard in de vangrail. Einde race voor hem dus, en de safetycar was toch al de baan op, waardoor de marshalls hun tijd konden nemen.
Bij de herstart is het nummer drie Mike Verschuur, die bij de eerste start Pim van Riet al had weten te verschalken, die Paul Vahstal passeert en als tweede aansluit achter Bertus Sanders. In het vervolg van de race zet Verschuur de druk vol op Sanders, maar deze geeft geen kik. Ronde op ronde zit Verschuur op Sanders’ bumper, maar deze weet hoe het spelletje gespeeld moet worden en houdt de Verschuur-trein (achter Verschuur en Vahstal is ook Hoevert Vos aangesloten) lange tijd achter zich.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet