WRC

Rally WRC Tour de Corse: Kevin Abbring tweede in Corsica na dag 1!

Na een spannende eerste dag in Corsica zien we een nog niet eerder vertoonde tussenstand in een WK rally: op de eerste plaats vinden we Elfyn Evans in zijn M-Sport Ford Fiesta WRC, op de derde plek vinden we Jari Matti Latvala en daartussenin staat onze landgenoot Kevin Abbring met de Hyundai i20 WRC. Na Verstappen in de F1 verbaast nu ook Abbring vriend en vijand in de wereldtop.

P-20151001-00419 News
Kevin Abbring kwam 10 tellen te kort voor de eerste plek, maar is toch mooi tweede in het klassement na de eerste dag.


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Al op de eerste proef reed Abbring een goede tijd en was hij tevreden over de set-up. "Ik heb het goede gevoel," glunderde de Hollander. De tweede proef was zoals bekend afgelast wegens de overvloedige regenval maar op de derde klassementsproef, toonde Abbring nog eens wat 'een goed gevoel' voor de Hyundairijder betekent. Na een eveneens sensationeel rijdende Evans passeerde hij als tweede de finish van de proef die er voor zorgde dat vele rijders voor 'een voorzichtige benadering' kozen en waar wereldkampioen Ogier een foutje maakte waardoor hij bijna een minuut verloor. Het is nog heel vroeg dag en er zijn nog vele kilmeters te gaan, maar Abbring in deze vorm is iemand om rekening mee te houden. Voor iedereen!

TdC 2015 Evans
Elfyn Evans liet iedereen alleen zijn achterkant zien en staat voorlopig eerste.

Vanavond staat Kevin Abbring voor de eerste keer in zijn carrière op het podium voor de persconferentie aan het einde van de eerste dag. Morgen is er weer een (spannende) dag.

Stand na dag 1 in de Rallye de France Tour de Corse.

1. Elfyn Evans M-Sport World Rally Team 46:48.5
2. Kevin Abbring Hyundai Motorsport N +18.7
3. Jari-Matti. Latvala Volkswagen Motorsport +22.9
4. Mads Ostberg Citroën Total Abu Dhabi WRT +38.8
5. Robert Kubica Robert Kubica WRT +40.3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet