TCR Series

TCR Benelux: 32 kandidaten naar volgende ronde RACB National Team talentenjacht

480 racb

Op woensdag 30 september werd om 22 uur de eerste fase afgesloten van het TCR Stuurwiel, georganiseerd door het RACB National Team. Dit initiatief was zeer succesvol: Van de 565 ingeschreven Belgische kandidaten gingen de 32 snelste rijders op de simulator door naar het tweede deel van de wedstrijd.


Tekst en foto's: PR

Een uitzonderlijk succes! Een betere omschrijving bestaat er niet voor het Stuurwiel dat twee jonge rijders de kans zal geven om als leden van het RACB National Team te rijden in het TCR Benelux-kampioenschap 2016.

"We hebben van 565 kandidaten inschrijvingen ontvangen", aldus Geoffroy Theunis, de manager van het RACB National Team. "Een historisch record. Oorspronkelijk hadden we twaalf dagen voorzien om de jongeren te ontvangen. We hebben daar twee dagen bijgevoegd en afgelopen woensdag werd er tot 22 uur op de simulator gereden."

Deze eerste fase van de wedstrijd werd afgewerkt op het hoofdkantoor van de RACB in Brussel. Alle deelnemers reden op de simulator hetzelfde aantal ronden op Spa-Francorchamps af, aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer. Iedere kandidaat had recht op drie pogingen, die hij of zij naar eigen goeddunken mocht opnemen. De resultaten werden live op de Facebook-pagina van het RACB National Team en op de website www.racb.com geplaatst. Net zoals bij de 500 Mijl van Indianapolis werd het principe van de Bump Day toegepast. De 32 snelste rijders gaan door naar de volgende ronde.

Nu is het tijd voor de tweede fase van het Stuurwiel op een onbekend circuit
"Op zaterdag 31 oktober zullen de 32 halve finalisten worden uitgenodigd om nog eens hun snelheid op de simulator te tonen", legt Geoffroy Theunis uit. "Maar dit keer zullen ze op een onbekend circuit moeten rijden. De tijd die ze neerzetten zal één van de factoren zijn die zal meespelen in het selecteren van de finalisten. Want ook de fysieke conditie van de kandidaten zal worden geanalyseerd, via een reeks tests die in Martin'Spa in Genval zullen worden afgewerkt. De kandidaten moeten zich ook voorstellen aan een jury van experts. In de volgende fase zullen de acht finalisten in de loop van de maand november in actie komen aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer, op een nog nader te bepalen circuit. Uiteindelijk zullen twee winnaars worden gekozen. Ze zullen worden opgenomen in het RACB National Team en in het TCR Benelux-kampioenschap 2016 het stuur van een wagen delen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet