Supercar Challenge

Supercar Challenge: voorbeschouwing Spa Race Festival

img 8034

Komend weekend reist de 'Supercar Challenge powered by Pirelli' voor de tweede keer dit jaar af naar het circuit van Spa-Francorchamps. Het Spa Race Festival is al weer het een na laatste evenement van het jaar en de spanning om de eindklassering in de diverse kampioenschappen is voelbaar. De Belgen doen het goed dit jaar. Gaan Jeffrey van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck met hun Corvette weer de winst pakken bij de SuperGT 's? Gaat Patrick Lamster zijn voorsprong bij de GTB-divisie uitbouwen? Gaan Koen Bogaerts en Pieter van Soelen weer scoren in de Supersport-divisie? Zet Wiebe Wytzes zijn zegereeks voort in de Sport-divisie? Allemaal vragen die we zondagavond beantwoordt zien. Het bij alle coureurs geliefde circuit van Spa-Francorchamps zal komend weekend ongetwijfeld weer van alles in petto hebben. Bovendien zie je slechts zelden zo'n vol veld van vijfenveertig bolides op de baan!

Tekst en foto's: Supercar Challenge

Deelnemerslijst | Tijdschema

SuperGT-divisie
In de SuperGT-divisie lijkt de Corvette van Nicolas Vandierendonck/Jeffrey van Hooydonk moeilijk te verslaan. De combinatie staat met 216 punten fier aan de leiding in de SuperGT-divisie. Ook het Ardenner circuit zal weer in het voordeel zijn van de snelle Corvette. Zijn naaste belager is de kampioen van vorig jaar Roger Grouwels, die er ook alles aan zal doen om de Corvette voorbij te streven. Grouwels heeft 201 punten, er is nog van alles mogelijk. Hij vormt opnieuw een combinatie met de snelle Kelvin Snoeks, dus dat belooft vuurwerk! Beide teams hebben hun zaken goed voor elkaar, de Corvette is een oude Le Mans auto en heeft zijn kwaliteit al bewezen, de Viper is twee seizoenen lang doorontwikkeld door de technici van Team RaceArt en heeft inmiddels een snel en betrouwbaar niveau bereikt. De twee Amerikanen zijn aan elkaar gewaagd!

150607 grouwels

Een oude bekende zien we in Spa ook weer terug: Jan Storm. Samen met Niels Bouwhuis gaat hij zijn fraaie BMW Z4 GT3 weer over het Ardenner asfalt sturen. Storm rijdt niet het hele seizoen, maar Spa is zijn geliefde circuit en daar wil hij graag in de baan verschijnen. Vorig jaar won het duo het Spa Race Festival op zondag, gaan ze dit huzarenstukje komend weekend herhalen?

spa euro race - supercar challenge - spa-francorchamps

Op de derde plaats in het kampioenschap staat Henry Zumbrink met 163 punten. De Volvo rijder bewijst keer op keer dat hij races kan winnen, maar de techniek laat hem dit seizoen nog wel eens in de steek. De kampioenstitel is niet meer voor hem binnen bereik, maar een race winnen kan hij nog steeds. Ook Berry van Elk gaat zijn Mosler MT900 in Spa weer de sporen geven. Hij maakt een goed seizoen door en ondanks wat pech staat hij als vierde geklasseerd met 136 punten. Wat kan hij in Spa bereiken? Van Elk wordt gevolgd door het jonge talent Max Koebolt met 120 punten. Ook de jonge Koebolt is een hele snelle jongen, die zo maar op het podium kan eindigen met zijn Volvo S60 V8. In Brands Hatch bewees hij zijn capaciteiten door zelfs met Roger Grouwels te vechten om de eerste plaats.

euro race-spa-1

Achter Koebolt vinden we Henk Thuis op de zesde plaats met 112 punten. De oude rot in het vak zal er ook weer alles aan doen in Spa om zijn Radical RXC Turbo naar voren te rijden, ook voor hem geldt dat een titel er niet meer in zit maar een podiumplaats is voor hem wel degelijk haalbaar. De Solution F V8 van Carlo Kuijer en Nol Köhler zal ook weer van de partij zijn, evenals de tweede Mosler in het veld van Javier Morcillo en Manuel Cintrano.

d2 9045

Een aanwinst voor het SuperGT-veld is tenslotte de nieuwe Ginetta Nissan LMP3, die wordt gereden door de Luxemburgse combinatie Jean-Pierre Leqeux en Jérôme Naveaux. Deze fraaie auto debuteerde halverwege het seizoen in Zolder en heeft inmiddels zijn draai gevonden in de Supercar Challenge. Nu de prestaties nog, maar met de technische doorontwikkeling die het team van Prime Racing realiseert, is dat slechts een kwestie van tijd.

edfo scsp zol15 20150619-100232- dfo0182- syntix super prix - supercar challenge - circuit zolder

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet