IndyCar

Indycar: Indycar gemeenschap “celebrated the life of Justin Wilson” op de IMS

Gisteravond werden op de Indianapolis Motor Speedway herinneringen opgeroepen uit het leven van de vorige maand verongelukte Justin Wilson. Ruim 600 genodigden waren bij deze indrukwekkende herdenking aanwezig. Onder de genodigden Justin's broer Stefan, Roger Penske, Michael Andretti en regerend kampioen Scott Dixon die de bijeenkomst op passende wijze afsloot door het glas op het leven Justin te heffen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2015 Pagoda

Nog eenmaal prijkte de naam van Justin Wilson op de Speedway.

Indycar gemeenschap "celebrated the life of Justin Wilson" op de IMS
In een besloten bijeenkomst die alleen toegankelijk was voor diegenen die deel uitmaakten van de Amerikaanse racegemeenschap werd op passende wijze het leven van Justin Wilson herdacht. Sommige sprekers hadden nog steeds moeite om hun tranen te verbergen.

Justin's broer Stefan las een ontroerende brief van weduwe Julia voor. "Ik wil niet dat mensen bedroefd zijn maar blij om hem gekend te hebben. Hij was er één uit een miljoen en ik heb mijn tijd met hem gekoesterd. Ook genoot zij ervan hoe dat Justin aan zijn kleine dochtertjes voorlas.

Dit ondanks het feit dat hij een enorm gevecht tegen het dyslectisch zijn had moeten leveren. Sinds 23 augustus staat de wereld voor haar dan ook op zijn kop.

2015 Stefan Wilson
Stefan Wilson las een ontroerende brief van Wilson's echtgenote Julia voor.

Voormalig teamgenoot A.J. Allmendinger kon niet aanwezig zijn maar stuurde een indrukwekkende videoboodschap waarin hij weigerde om goodbye te zeggen maar tot ziens. "Eens zien wij elkaar weer"

Na de Formule 1 vond Justin zijn thuis in de VS en won zevenmaal in American Open Wheel Racing. Met zijn persoonlijkheid wist Justin ook velen buiten de autosport te benaderen. Dit was zijn kracht.

2015 Scott Dixon
Regerend kampioen Scott Dixon heft het glas maar had er ontzettend veel moeite mee. "Justin zou niet anders gewild hebben."

In een afsluitende video werd Justin ooit eens gevraagd wat hij buiten het circuit het beste deed. "Vader zijn" was het antwoord. Een veelzijdig mens die zich ook voor de jeugdscouting inzette. De bijeenkomst die ongeveer een uur duurde werd door 2015 kampioen Scott Dixon op passende wijze afgesloten door het glas het heffen. Dixon had het er moeilijk mee terwijl de ceremonie met Rolling Stones achtergrondmuziek werd afgesloten. Justin reed tijdens de afgelopen Indy 500 overigens met sponsoring van de Stones. Een passende afsluitceremonie voor niet alleen een bijzondere coureur maar een veelzijdig mens.

2015 Rolling Stones
Dit jaar reed Justin nog in de kleuren van zijn geliefde band "The Rolling Stones'' op de Speedway.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet