GT

Nederlanders op jacht naar PRO-titel tijdens finale Competition102 GT4 European Series op Misano

De Nederlanders Jelle Beelen en Marcel Nooren hopen komend weekend in Italië het PRO-kampioenschap van de Competition102 GT4 European Series veilig te stellen. De klassementsaanvoerders reizen af naar het Misano World Circuit Marco Simoncelli met een voorsprong van 22 punten op Duncan Huisman (NED). Ook Jörg Viebahn (GER) heeft kans om tot kampioen gekroond te worden. Ondertussen strijden V8 Racing en ZaWotec voor de titel bij de teams. Ricardo van der Ende (NED) en Bernhard van Oranje (NED) vormen geen bedreiging voor de titelrace, maar hopen met de nieuwe Ekris M4 GT4 een geslaagde wereldpremière te beleven. De eerste race vindt plaats op zaterdagavond 3 oktober met daaropvolgend de finale op zondag. Beide wedstrijden in het voorprogramma van de Blancpain Sprint Series kunnen live bekeken worden via www.gt4series.com en de officiële iPhone app.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

camaro-op-kop


Beelen en Nooren wonnen dit seizoen al twee keer en beklommen nog eens vijfmaal het podium. Alleen op de Nürburgring moest het tweetal de champagne missen, terwijl rivaal Huisman een beker voor de tweede plaats mee naar huis nam. De Nederlanders kunnen in het kampioenschap ook nog gepasseerd worden door Viebahn, maar hij moet een achterstand van 39 punten weg zien te werken.

bmw-zijaanzicht

Van der Ende en Van Oranje kenden tot dusver weinig geluk. Toch scoorden zij voor eigen publiek op Zandvoort een overwinning. Op Misano zetten de Ekris-rijders een nieuw wapen in. De BMW M3 GT4 is vervangen door de gloednieuwe BMW M4 GT4, ontwikkeld door Ekris Motorsport. De eerste tests zijn inmiddels succesvol afgerond en het racedebuut in Italië vormt een ideale voorbereiding op volgend seizoen.

Het kampioenschap is in de AM-klasse al beslist. Tijdens het voorgaande raceweekend op de Nürburgring pakte Daniel Uckermann de titel. De Duitser vormde met zijn KTM X-BOW GT4 van ZaWotec een winnende combinatie en beklom na iedere wedstrijd het podium. Ook scoorde hij vier overwinningen.

helm

AM-coureur Pavel Lefterov maakte indruk door het weekend op Spa-Francorchamps te domineren en scoorde tot nu toe drie overwinningen in zijn klasse. De jonge Bulgaar kruipt wederom achter het stuur van de Lotus Evora GT4 en neemt het onder meer op tegen drie Zweedse teams. Onder hen is Håkan Ricknäs (SWE) die met de Porsche 911 GT4 een race won op de Nürburgring.

André Grammatico (FRA), regerend kampioen in de AM-categorie, neemt deel met zijn BMW M3 GT4 nadat hij de auto eerder dit seizoen had uitgeleend aan Van der Ende en Van Oranje.

liesette-braams

Liesette Braams (NED) keert na haar succesvolle strijd tegen kanker terug in het kampioenschap en deelt de BMW M3 GT4 met Frans Verschuur (NED). De enige dame in het veld reed haar eerste trainingsronden op de Nürburgring en bereidde zich vanaf dat moment voor op haar comeback.

Sofia Car Motorsport neemt deel met de Duitsers Hendrik Still en nieuwkomer Andreas Gülden. Zij besturen de Sin R1 GT4, net als Olivier Muytjens die ook debuteert in de raceklasse. De Belg wordt vergezeld door racewinnaar Peter Terting (GER). Daarnaast staan er ook twee GT4-spec Maserati's GranTurismo MC Trofeo-auto's op de grid. Coureurs zijn Carlo Curti / Lino Curti en Barrie Baxter / Patrick Zamparini.

De teams en rijders maken kennis met een nieuw bijzonder tijdschema. Zo staat onder meer een avondtraining op vrijdag en een avondrace op zaterdag op het programma. Deze wedstrijd start om 22:10 uur. De lichten voor de finalerace gaan uit op zondag om 15:30 uur. Beide wedstrijden kunnen live gevolgd worden op www.gt4series.com en via de officiële iPhone app.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet