Diversen

Div: Loris Hezemans behaalt eerste podiumplaats in Audi Sport TT Cup

2015 Loris Podium
Loris Hezemans (r.) eindelijk op het podium

In het vijfde en voorlaatste weekeinde van de Audi Sport TT Cup heeft Loris Hezemans eindelijk zijn eerste podiumplaats in de serie te pakken. Met twee vierde plaatsen in de startopstelling voor de beide races verschafte de jongste telg uit de bekende racefamilie zich al een uitstekende uitgangspositie, die helaas door een aanrijding in de eerste race niet in een goed resultaat kon worden omgezet. In de tweede race verliepen de zaken voor Hezemans een stuk voortvarender: met een tactisch bekeken race, waarin hij zijn kans benutte toen die zich aandiende, stelde hij zijn eerste podiumplaats in de klasse veilig.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2015 Hezemans Gras Hezemans op zijwegen

Na zijn voortijdige uitval in de TCR-race van vorige week op het stratencircuit van Singapore had Loris Hezemans zijn zinnen gezet op een goed resultaat in de Audi Sport TT Cup op de Nürburgring. "Ik had het hier goed naar mijn zin en ook de afstelling klopte, wat wel bleek uit mijn resultaten in de kwalificatie", aldus Hezemans. In de eerste race leverde dat echter niet het gewenste resultaat op. "Ik had een goede start, maar bij het aanremmen van de eerste bocht kwam ik in het ABS terecht en gleed rechtdoor tegen de auto van Jan Kisiel op. Het was slechts een licht contact, maar daardoor brak bij mij wel de linker voorwielophanging, waarop de race voor mij ten einde was. In de tweede wedstrijd ging het een stuk beter. Ik had me al voorgenomen om iets rustiger te starten en daardoor liet ik ook Nicolaj Møller Madsen voorbij, maar uiteindelijk kon ik naar de derde plaats rijden en die ook tot aan de finish vasthouden. Ik had zelfs nog een paar 'push-to-pass'-mogelijkheden over, omdat ik had besloten die te gebruiken als het nodig zou zijn om mijn plek te verdedigen, maar dat bleek dus niet nodig te zijn."

Start Audi TT
Start van de tweede race, waarbij Hezemans het volgens plan iets rustiger aan deed

Beide races werden gewonnen door de Pool Jan Kisiel, tevens leider in de tussenstand van het kampioenschap, terwijl de Duitser Dennis Marschall in beide wedstrijden als tweede eindigde. Van de gastrijders scoorde de Indiër Aditya Patel het beste met de vijfde plaats in race één en de zesde plaats in race twee. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, de vriendin van Max Verstappen, eindigde in de eerste race als zesde en viel in de tweede wedstrijd uit. De eerste race moest worden gestaakt na acht ronden als gevolg van een zware aanrijding tussen de Duitsers Hofbauer en Peitz en de Fin Lappalainen.

Uitslagen:
Race 1:
1. Jan Kisiel (Pol), 8 r. in 13:06,351
2. Dennis Marschall (Dui), op 0,971
3. Emil Lindholm (Dui), op 2,042
4. Nicolaj Møller Madsen (Den), op 2,593
5. Aditya Patel (Ind), op 5,623
6. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, op 7,032
7. Josh Caygill (GBr), op 8,025
8. Shaun Thong (Chn), op 10,929

Loris Toine
Loris Hezemans met vader Toine

Race 2:
1. Jan Kisiel (Pol), 16 r. in 27:12,972
2. Dennis Marschall (Dui), op 3,061
3. Loris Hezemans (Ned), op 8,161
4. Emil Lindholm (Dui), op 9,256
5. Shaun Thong (Chn), op 13,988
6. Aditya Patel (Ind), op 15,234
7. Alexis van de Poele (Bel), op 22,669
8. Nikita Misyulya (Rus), op 25,772

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet