Diversen

Div: Steijn Schothorst in de voetsporen van Steve McQueen

150924 Foto Voorbeschouwing Steijn Schothorst Le Mans

"Le Mans", een plaatsnaam die voor autosportliefhebbers over de hele wereld een magische klank heeft. Enerzijds door de beroemde 24-uursrace, anderzijds ook door de legendarische film van Steve McQueen, die dezelfde naam draagt. Dit weekeinde komt Steijn Schothorst er voor het eerst in actie in de Renault Sport Trophy. "Ik vind het super-cool om in Le Mans te racen, al rijden we natuurlijk op het korte 'Bugatti-circuit', en niet op de lange baan van de 24-uursrace, die grotendeels uit openbare wegen bestaat. Maar reken maar dat ik daar ook zeker een rondje ga rijden", zegt de Nederlandse coureur, die uitkomt voor Equipe Verschuur. Schothorst staat aan de leiding van de tussenstand in de 'Elite'-klasse van de spectaculaire merkencup met de Renault R.S. 01-silhouet-raceauto's. In Le Mans wil hij zijn voorsprong in het kampioenschap graag uitbouwen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Voor Steijn Schothorst is het Bugatti-circuit in Le Mans tot nu toe onbekend terrein, terwijl zijn directe tegenstander in de strijd om de kampioenstitel, de Fransman Andrea Pizzitola, in Le Mans niet alleen thuisvoordeel heeft, maar ook het circuit al goed kent van eerdere optredens. "Maar daardoor laat ik me natuurlijk niet intimideren", kondigt Schothorst aan. "Integendeel, met een paar ronden in de vrije training ken ik het circuit ook wel. Het is immers niet de eerste keer dat ik op een circuit rijd waar ik nog niet eerder geracet heb."

Wanneer het reglementair toegestane schrapresultaat wordt ingecalculeerd, heeft Schothorst een voorsprong van 20 punten op zijn Franse opponent. "Er zijn nog drie races waarin we punten kunnen scoren", weet hij. "Het is in ieder geval zaak om hem dit weekeinde voor te blijven, daar ga ik hard aan werken. Daarbij vertrouw ik volledig op de ondersteuning van mijn team. Ik ben er zeker van dat ook die de zaken weer goed voor elkaar hebben en me een auto geven waarmee ik snel kan zijn. De weersverwachting voor het weekeinde is goed, een graad of twintig en droog, dus ook wat dat betreft staat niets een geslaagd evenement in de weg."

In Le Mans neemt Steijn Schothorst samen met zijn vader Jeroen deel aan de 'Endurance'-race met een duur van 70 minuten plus één ronde, inclusief verplichte pitstop en rijderwissel, die op zaterdag om 16.15 uur van start gaat. Steijn Schothorst komt in deze wedstrijd echter niet voor punten in aanmerking, omdat volgens het Renault Sport-reglement afwisselend de 'Elite'- of de 'Prestige'-rijder in elke combinatie tijdens de lange wedstrijd punten kunnen scoren. Vandaar dat voor Steijn Schothorst de 'Elite'-race over 25 minuten plus één ronde dit weekeinde extra belangrijk is. Deze wedstrijd wordt op zondag vanaf 16.15 uur verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet