GT

Persbericht: Teleurstellend einde van een mooi seizoen voor Stef Dusseldorp en ROWE Racing

unnamed 20

Stef Dusseldorp heeft op de Nürburgring een mooi seizoen in de Blancpain Endurance Series niet met het gehoopte succes kunnen afsluiten. Voorafgaand aan de iRacing.com GT500 op hadden 25-jarige coureur uit het Gelderse Lichtenvoorde en zijn Duitse teamgenoot Nico Bastian nog zicht op de titel, maar al in het eerste uur van de wedstrijd vervloog de kans op een goede klassering. Bastian raakte na 18 ronden een tegenstander, waarna hij met een lekke band de pits moest opzoeken en het team later ook nog een straf kreeg. Een tweede aanrijding zorgde uiteindelijk voor nog een straf, waardoor de ROWE Racing Mercedes SLS AMG GT3 als 19e werd geklasseerd. Dusseldorp eindigt door dit resultaat als zesde in het kampioenschap.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

In de kwalificatie op zondagochtend leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Dusseldorp zette in zijn sessie de derde tijd neer, maar teamgenoot Daniel Juncadella kon het in het laatste deel niet afmaken. De ROWE Racing Mercedes begon de race daardoor vanaf de 12e startplek. "De kwalificatie ging heel erg goed. Nico was tweede in zijn sessie, ik was derde in mijn kwalificatie, maar helaas kon Daniel geen vrije ronde vinden toen hij in de auto zat en wist hij het daardoor niet afmaken. Desondanks was het onze beste kwalificatie van het seizoen en begonnen we dus vol goede moed aan de wedstrijd."

Nico Bastian had vervolgens een goede start en wist al snel vier plekken goed te maken. In de 18e ronden raakte de Duitse teamgenoot van Dusseldorp met zijn Mercedes echter de McLaren van de Portugees Alvaro Parente, waarna hij de pits moest opzoeken met een lekke band. ROWE Racing besloot direct een rijderswissel uit te voeren, waardoor Dusseldorp eerder dan verwacht achter het stuur stapte.

Het team kreeg niet veel later ook nog een drive-through penalty opgelegd voor het incident, waardoor de Mercedes ver terugviel. Dusseldorp wist vervolgens een flink aantal auto's in te halen, tot hij achter een van de Bentleys vast kwam te zitten. Helaas raakten de beide auto's elkaar waardoor de Bentley van de baan ging. Juncadella reed uiteindelijk naar de 12e plaats, maar de wedstrijdleiding besloot achteraf nog een tijdstraf op te leggen, waardoor het team als 19e werd geklasseerd.

"Nico ging goed van start, maar was wellicht iets te optimistisch achter de McLaren. Het leverde schade en een straf op waardoor we een stuk terug vielen. Eenmaal in de auto zat de snelheid er direct in en kon ik veel auto's inhalen. Ik had het gevoel dat ik het halve veld had ingehaald, tot ik vast kwam te zitten achter de Bentley van Harold Primat. Ik reed vier ronden achter hem en kwam er maar niet voorbij. Bij het uitkomen van de bocht maakte ik gebruik van een foutje van Primat, maar helaas raakten we elkaar en ging hij van de baan. Tijdens de daaropvolgende safety car verloor ik nog bijna een minuut achter een Porsche. Zeer frustrerend."

Door het tegenvallende resultaat op de Nürburgring eindigt Dusseldorp als zesde in de Blancpain Endurance Series Pro Cup. ROWE Racing eindigt het eerste volledige seizoen in het kampioenschap als zevende bij de teams. "We hebben in de race laten zien dat we snel zijn, maar de beloning was er helaas niet. We hebben allemaal ons uiterste best gedaan, maar het was uiteindelijk een teleurstellend einde van wat verder gewoon een goed seizoen was. We hebben op deze race na elke wedstrijd punten gepakt en zijn wat dat betreft ook positief over het seizoen."

Hoewel het seizoen in de Blancpain Endurance Series met de race op de Nürburgring werd afgesloten, is het raceseizoen voor Dusseldorp nog niet voorbij. "Ik heb nog twee VLN-races op het programma staan. Eentje met de BMW om mijn licentie voor de Nordschleife te halen en dan doe ik VLN9 met de ROWE Racing Mercedes. Daarnaast zijn we natuurlijk al druk bezig met de plannen voor volgend jaar. Er zijn diverse opties en het ziet er absoluut goed uit voor 2016."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet