TCR Series

Advertorial: Michelin partner van Kronos Tyres voor TCR Benelux

TCR Benelux - Michelin 1

Kronos Tyres en Michelin Compétition zijn tot een akkoord gekomen om gedurende drie jaar exclusief leverancier en technische partner te worden van TCR Benelux. Gezien de auto's in de TCR International Series dit jaar al uitgerust worden met Michelin-banden, lag het in de lijn der verwachting dat de Franse bandenconstructeur die samenwerking ook zou doorzetten voor TCR Benelux.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

"Het zijn dezelfde auto's met dezelfde afstellingen en het gebruik van gelijkwaardige Michelin-banden vergemakkelijkt natuurlijk het functioneren van teams, rijders en technici," zegt Philippe Mussati, directeur van Michelin Compétition Clients. "Bovendien kunnen rijders met dezelfde combinatie autobanden zonder enige aanpassing deelnemen aan een internationale race of vice-versa."

Zoals bekend zijn de TCR-auto's rechtstreeks afgeleid van een serie-model en ook dat is een reden waarom Michelin Compétition resoluut kiest voor de formule van de turboaangedreven tweeliters.

TCR Benelux - Michelin 2

"De competitie blijft voor Michelin een brug tussen haar werkzaamheden op het circuit en het dagelijks gebruik op de openbare weg. Bovendien staat deze toerwagenklasse zeer dicht bij het gewone serie-model, waardoor een vergelijkbare, technische ontwikkeling van banden toepasbaar is voor de twee sectoren. Op het vlak van de verkoop, stellen we vast dat de autosport wereldwijd steeds meer evolueert naar de toerwagenracerij en dat rechtvaardigt onze keuze voor TCR Benelux des te meer."

Michelin en Kronos Tyres zijn geen onbekenden voor elkaar. Er was de jarenlange samenwerking tussen Kronos Racing en Michelin en recentelijk werden de activiteiten van Kronos Events ook gelinkt aan de welbekende "Bidendum".

"Wij zijn uitermate verheugd dat onze samenwerking wordt voortgezet," benadrukt Marc Van Dalen van Kronos Events. "Onze loyaliteit werpt zijn vruchten af en het feit dat de TCR-auto's worden uitgerust met Michelin-banden garandeert op alle vlakken een hoogstaande kwaliteit. De samenwerking begint al meteen met de aanwezigheid van Michelin tijdens de Kick-off van de TCR Benelux op 15 oktober."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet