IndyCar

Indycar: Succesvolle test op Road America. Idyllisch circuit volgend jaar terug op de kalender

Volgend jaar keren de Indycars terug op het idyllische Road America. Gisteren werd er door een aantal teams getest. Sebastien Bourdais won er in 2007 in de Champcars en de Brit Dan Clarke werd destijds voor Minardi Team USA tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2015 Rahal
Graham Rahal in actie op één van de mooiste circuits ter wereld.

Succesvolle test op Road America. Idyllisch circuit volgend jaar terug op de kalender
De top van de Amerikaanse eenzitterracerij keerde gisteren voor een datatest voor het eerst sinds acht jaar weer terug op het idyllische Road America. Eén van de mooiste circuits ter wereld. Volgend staat Road America voor het weekend van 24-26 juni weer op de kalender. Tussen 1982 en 2007 reden de Indycars/Champcar er maar liefst vijfentwintig keer.

2015 Bord


Zowel Scott Dixon als Juan Pablo Montoya hebben goede herinneringen aan Road America. Voor Montoya was het alweer vijftien jaar geleden dat hij daar voor het laatst reed. De Colombiaan wist zich nog exact alle rempunten te herinneren. "Deze baan heeft enkele bloedsnelle bochten, maar het valt nu al op dat hier een paar duizend fans aanwezig zijn" aldus de Penske-coureur.

2015 Dixon
Volgens Scott Dixon zijn de Indycars voorlopig nog vijf seconden langzamer dan het bestaande record van Franchitti uit 2000.

Het baanrecord op Road America staat op naam van Dario Franchitti die in 2000 een tijd van 1.39.87 in een Reynard Honda liet noteren. Van de tests worden in Amerika nooit tijden bekendgemaakt. Scott Dixon liet zich wel ontvallen dat men er nog ver vanaf zat. Er werd in de 1.44. grens gereden. "Dus er is nog veel werk te doen, maar ik denk dat de auto's volgend jaar sneller zullen zijn en dat wij hier met meer downforce zullen rijden."

2015 Montoya
Juan Pablo Montoya heeft mooie en minder mooie herinneringen aan Road America maar keert er graag terug.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet