Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur wint. Hoevert Vos kampioen bij Junioren

Nadat alle olie van Beelen door de baanposten is opgeruimd gaan de Clio’s weer van start in een nieuwe race van 10 ronden. Mike Verschuur is wederom het snelste weg gevolgd door Tim Buijs die dwars de Tarzanbocht uitkwam en veel snelheid verloor.

 clio_tik2

 clio_tik1


Bertus Sanders ging over het gras langs de Equipe Verschuur coureur en ging als tweede de Gerlachbocht in. Wat daarna gebeurde had niets meer met autosport te maken.


Tim Buijs rost onder aan de Hunzerug Bertus Sanders eraf die teleurgesteld en kwaad de pits opzoekt om zijn wagen na te laten kijken. Boosdoener Buijs komt er slechts met een waarschuwing vanaf waar een zwaardere straf op zijn plaats was geweest. Mike Verschuur trekt zich er allemaal niets van aan en neemt voorsprong op teamgenoot Paul Vahstal. Pim van Riet is in opmars en komt door alle commotie op plaats drie terecht. Bij de Junioren is er maar een die aanspraak mag maken op de titel. Hoevert Vos die zich slechst als 16de had gekwalificeerd reed halverwege al op de zesde plaats algemeen en eerste bij de Junioren na een mooi duel met Benno van Ree. Bertus Sanders die weer de baan opgegaan is rijdt nog de snelste ronde waarmee hij 1 punt weet te scoren. Wederom code rood doordat Tim van Gog zijn auto dwars op de baan zet en de wedstrijdleiding de race staakt. Een chaotische race waarin Hoevert Vos door zijn eerste plaats bij de Junioren kampioen wordt en Mike Verschuur goede zaken doet voor zijn titelstrijd. Hoevert Vos:” Het dak gaat eraf. Ik ben kampioen. Het was een heftig weekend. Tijdens de training had ik voor slicks gekozen en kwam net een ronde tekort om een goede tijd te zetten. Ik moest van achteren komen en ben helemaal naar voren gereden. Het is allemaal geweldig gegaan.”

Uitslag Dunlop Sportmaxx Clio Cup
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zondag 24 september 2006

1. Mike Verschuur, 13 ronden
2. Paul Vahstal, op 2.600
3. Pim van Riet, op 4.992
4. Tim Buijs, op 6.969
5. Marco Bikkers, op 8.650
6. Hoevert Vos, op 12.742 (Junior)
7. Benno van Ree, op 14.644 (Junior)
8. Richard Warmerdam, op 16.036 (Junior)
9. Frank Wildschut, op 16.640 (Junior)
10. Hans Dekker, op 21.389 (Junior
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet