Porsche Cups

Porsche Cups: Ho-Pin Tung wint in straten van Singapore

sing1

Ho-Pin Tung heeft de tweede race van dit weekend om de Porsche Carrera Cup Asia, door de straten van Singapore overtuigend gewonnen. In de eerste race eindige de Nederlandse Chinees als tweede. Ho-Pin is tevreden en hij gaat met een goede gevoel naar de slotrace van dit seizoen eind oktober - begin november in Shanghai.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

´Het was een enerverend weekend, om het mild uit te drukken, ´zegt Ho-Pin Tung. Race 1 was adembenemend spannend. ´Mijn start was goed, ik haalde Nico Menzel in de eerste bocht buitenom in en vanaf de tweede plaats probeerde ik bij de raceleider, Craig Baird te komen. Hij was net iets te snel voor mij. Mijn tweede plaats werd echter nooit serieus bedreigd.´

In race 2 ging het nog beter met de Nederlands Chinese rijder. Hij pakte al in de eerste ronde Nico Menzel en reed vrijwel direct met een dikke twee seconden op kop. Ho-Pin Tung had een uitstekende race pace getuige zijn rustige uitbouw van zijn voorsprong tot vijf seconden. ´Daarna kon ik de race controleren en mocht voor de tweede keer dit seizoen naar de hoogste trede van het erepodium. Dat voelde goed,´ zegt de tevreden Budweiser Team Absolute Racing-rijder na afloop.

sing2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet