IndyCar

Champcar: Charles Zwolsman doet regendans!

De regendans die Charles Zwolsman na de vrijdagkwalificatie uitvoerde heeft hem geholpen. De Nederlander start vanaf de tweede startrij op het natte circuit van Elkhart Lake en boekte daarmee zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in de Champcarworldseries!

tekst Willem J. Staat

 Zwolsman EL

Sensationele kwalificatie van Charles Zwolsman op Elkhart Lake/Road America. Foto: Ford

De regendans van Charles
De Brit Dan Clarke die vrijdag in de allerlaatste seconden de pole van Charles Zwolsman afsnoepte behoudt deze. Geen enkele deelnemer wist op Elkhart Lake deze tijd te verbeteren. Omdat de Fransman Sebastien Bourdais tijdens de kwalificatie op regenbanden het snelst was, nestelde hij zich tussen Clarke en Zwolsman in. Ook de vrijdagtijd van Zwolsman werd niet meer verbeterd. Bourdais besloot geen enkel risico te nemen want de Fransman kan dit weekend voor de derde keer kampioen worden in de Champcarworldseries. "Wij moesten op een conservatieve manier kwalificeren, je moet alleen maar aan het kampioenschap denken en dat kan best wel frustrerend zijn", aldus de Fransman. Op de vraag hoe Bourdais het vond om tussen de twee Rookies in te staan antwoordde de Fransman: "Het zijn goede coureurs en ik vertrouw op hun capaciteiten."

Charles Zwolsman was ontzettend blij met zijn beste kwalificatie tot nu toe. "Vrijdag was ik wel blij maar een beetje teleurgesteld dat ik de pole aan mijn neus voorbij zag gaan. Maar nu is deze gridpositie definitief en ik start als derde. Ik kijk er echt naar uit. Je moet maar afwachten wat er bij de start gebeurt, je hebt een miljoen scenarios in je hoofd wat er allemaal kan gebeuren. We moeten het maar afwachten." Alex Tagliani kwalificeerde zich als vierde en A.J. Allmendinger als vijfde. Bruno Junqueira en Paul Tracy kwalificeerden zich als tiende en elfde, terwijl onze zuiderbuur Jan Heylen als twaalfde van start gaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet