Sportscars

Sportscars: Pole voor Pescarolo in Jarama, titelkansen voor Peter Kox en Michael Vergers?

Voor de allerlaatste LMES-1000 KM wedstrijd in Jarama behaalde de Pescarolo C60-Judd van Emmauel Collard/Christophe Bouillon en Didier André de pole. Het team van Pescarolo Sport werd op Donington reeds kampioen in de LMES-series.

tekst Willem J. Staat

Pole voor Pescarolo
Het team van Pescarolo behaalde op Donington reeds de titel in de LMP1 klasse binnen, maar in de LMP2 klasse valt dit weekend eveneens de beslissing. Onze landgenoot Michael Vergers maakt met het team van Epsilon Barazzi nog kans op deze titel. Het puntenverschil bedraagt slechts twee punten met het team van RML dat zich op Jarama als vierde algemeen en eerste in de klasse kwalificeerde. De combinatie Vergers/Barazzi/Valsechhi kwalificeerde zich met de Epsilon Courage C65 AER daarentegen als 13e algemeen en achtste in de LMP2 klasse.

In de LMGT1 klasse is de strijd eveneens nog niet beslist en hier maken de teams van Luc Alphand, Larbre en Convers Menx nog aanspraak op de titel. De pole in de LMGT1 klasse ging vanmiddag naar de Oreca Saleen S7R van Stephane Ortelli/Soheil Ayari, die zich vijftiende algemeen klasseerden. De combinatie Kuismanen/Menten/Paltalla kwalificeerde zich met de PSI-Corvette C6-R als derde in LMGT1 en zeventiende algemeen, gevolgd door de Convers Manx Ferrari 550 Maranello van Peter Kox/Robert Pergl/Alexei Vasiliev, die zich als vierde in LMGT1 kwalificeerden.

In de LMGT2 klasse heeft het team van Autorlando Sport met Marc Lieb en Joel Camathias(Porsche 996 GT3 RSR) de titel reeds op zak. De Spyker C8 Spyder GT2R'S van Mike Hezemans/Jeroen Bleekemolen en Jonny Kane/Peter Dumbreck kwalificeerden zich als vierde en vijfde in LMGT2 en resp. als 24e en 25e algemeen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet