Formula E

Formule E: Robin Frijns tekent bij Andretti


Robin Frijns gaat het komende Formule E seizoen naast Simona de Silvestro voor het team van Andretti uitkomen. Frijns is daarmee de eerste Nederlandse elektrische racer.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

Frijns
Robin Frijns tekent bij Andretti
Op 24 oktober a.s. maakt Robin Frijns in Beijing zijn Formule E-debuut. Robin testte eerder voor het team op Donington Park. Robin Frijns: "Het is een eer om van de Andretti familie deel uit te mogen maken. Het is een nieuw kampioenschap en een complete nieuwe uitdaging voor mij. De manier van energiebesparend rijden zal best wel moeilijk worden maar ik kijk in ieder geval uit naar de eerste wedstrijd in Beijing over een paar weken."

Teameigenaar Michael Andretti: "Wij zijn erg verheugd om Robin binnen ons team te hebben. Hij heeft voor ons slechts één test gedaan maar verrichtte goed werk. Ook heeft hij de juiste mentaliteit. Voor het tweede seizoen beschikken wij over een goed team. In 2012 won Robin Frijns de WSR by Renault 3.5 titel. Maar ook in de 2.0L Formule Renault en Formule BMW Junior behaalde Robin het kampioenschap.

frijns news
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet