TCR Series

ADAC TCR Duitsland in 2016 van start

adacmotorsport 34397
Lars Soutschka, ADAC Director Motorsport met Franz Engstler.

Niet alleen in de Benelux wordt hard gewerkt aan een TCR kampioenschap, ook Duitsland heeft het TCR-concept omarmt en brengt in 2016 de ADAC TCR Duitsland. Na de introductie van de TCR International Series in 2015 volgen nu dus de Benelux en Duitsland als één van de eerste series op nationaal niveau van het multi-merkenkampioenschap, dat toerwagenraces mogelijk maakt voor een redelijk budget. In Duitsland wordt de TCR gezamenlijk georganiseerd door Engstler Mororsport en de ADAC, als onderdeel van de ADAC GT Masters. In Duitsland zal SPORT1 de ADAC TCR op televisie uitzenden.

Tekst: aangeleverd bericht/Autosport.nl
Foto: PR

In de Duitse TCR verschijnen wagens als de Ford Focus, Honda Civic, Opel Astra OPC, Seat Leon en Volkswagen Golf aan de start. De op productieauto's gebaseerde toerwagens kosten tussen de 80.000 en 100.000 euro en worden aangedreven door een tweeliter turbo motor die zo'n 320bhp levert. Elk raceweekend staan er twee sprintraces op het programma.

ADAC Sports President Hermann Tomczyk: "De nieuwe ADAC TCR Series vult een gat op in het Duitse toerwagenracen. ADAC TCR Duitsland maakt spectaculaire toerwagenraces mogelijk voor een redelijke prijs en is daarmee een uitstekende aanvulling op de ADAC GT Masters en de ADAC Formula 4. We zijn ervan overtuigd dat we met de ADAC TCR het toerwagenracen in Duitsland een nieuwe impuls kunnen geven."

Franz Engstler: "Ik weet zeker dat de ADAC TCR Duitsland het juiste concept is op het juiste moment. De ADAC is de perfecte partner en biedt de serie een ideaal platform. Fans zien weer verschillende merken samen racen in aantrekkelijke toerwagenraces met krachtige auto's. Ik ben blij dat ik in de positie ben om dit project in samenwerking met de ADAC te realiseren en kijk uit naar deze mooie uitdaging."

Lars Soutschka, ADAC Director Motorsport en Classic Motoring: "We zijn al erg succesvol geweest met de introductie van de ADAC Formula 4 dit jaar en kijken er nu naar uit dit opwindende nieuwe project op te starten. Het zal voor startende coureurs een ideale klasse zijn om te beginnen aan een succesvolle toerwagencarrière. We zullen de komende weken meer informatie verstrekken over de kalender en het raceformat."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet