Diversen

Tijdschema toont 12 races voor Zandvoort Masters Weekend

ADAC GT Masters-MastersF3-ZandvoortMastersWeekend-PB4-2-ADAC

Op 18, 19 en 20 september worden racefans getrakteerd op een sterk internationaal autosport evenement: het Zandvoort Masters Weekend. Drie rijkelijk gevulde dagen met hoogwaardige autosport staan op het programma met, naast de ADAC GT Masters en de 25e editie van de beroemde Masters of Formula 3, ook nog wedstrijden op het programma van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de DTC – ADAC PROCAR, Clio Cup Central Europe en de Spezial Tourenwagen Trophy. Het evenement, waarvoor gratis duinkaarten te downloaden zijn, toont een tijdschema met maar liefst twaalf wedstrijden. Het tijdschema is te downloaden via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

ADAC GT Masters-MastersF3-ZandvoortMastersWeekend-PB4-1-Essay

Met het Zandvoort Masters Weekend kunnen autosportliefhebbers en enthousiaste families genieten van een all-round autosport-evenement. Eén van de hoofdacts wordt vervuld door de Masters of Formula 3. Met gelijkwaardige Formule 3 bolides zullen twintig jeugdige talenten met elkaar strijden om de "Masters of Formula 3"-titel. Op zaterdag wordt om 15.00 uur een kwalificatierace verreden, gevolgd door de hoofdrace op zondagmiddag om eveneens 15.00 uur.

De ADAC GT Masters vormen de andere hoofdact. De wedstrijden van de ADAC GT Master kennen een lengte van 60 minuten en staan bekend om de stevige gevechten. De strijdwapens hebben maximaal 600 pk en de coureurs schuwen geen enkel duel. Geniet van een fraaie grid met supercars als de Audi R8, BMW Z4, Mercedes SLS en Porsche 911. Deze nemen het op tegen brullende GT-bolides zoals de Lamborghini Gallardo, Corvette Z06, Nissan GT-R en Bentley Continental. Zowel op zaterdag (13.30 uur) als op zondag (13.15 uur) hebben de ADAC GT Masters een wedstrijd op het programma.

ADAC GT Masters-MastersF3-ZandvoortMastersWeekend-PB4-3-Essay

Ook de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux komt in actie op het Zandvoortse asfalt. Coureurs uit België en Nederland strijden met elkaar in twee felle sprintraces van elk 30 minuten. Het is aan de coureurs om het maximale uit de gelijkwaardige Porsche 997 Cup-bolides te persen. Dat doen zij tijdens de twee manches die beiden op zondag verreden worden om 11.30 en 17.05 uur.

ADAC GT Masters-MastersF3-ZandvoortMastersWeekend-PB4-4-Kasan

Liefhebbers van het populaire toerwagen-racen en de typische deurkruk-aan-deurkruk gevechten, worden op zaterdag (om 17.25 uur) én zondag (om 16.15 uur) op hun wenken bediend met de wedstrijden van de Deutsche Tourenwagen Challenge, beter bekend als de ADAC PROCAR. Binnen de toerwagenserie wordt in twee races gestreden in drie verschillende divisies met inhaalacties in het gehele veld.

Met de Clio Cup Central Europe kent het programma van het Zandvoort Masters Weekend een extra smaakmaker. Immers staan Renault Clio Cup wedstrijden op Circuit Park Zandvoort bekend om hun spannende gevechten en sensationele inhaalmanoeuvres. Het startveld wordt vooral bezet door coureurs uit Duitsland, Polen, Zwitserland en Oostenrijk, maar de technische reglementen maken het zeer interessant voor enkele Nederlandse coureurs om hun Renault Clio Cup Benelux-racer ook voor het Zandvoortse weekend in te schrijven. De Nederlanders mogen tijdens de wedstrijden op zaterdagmiddag om 16.35 uur en zondagochtend om 9.50 uur laten zien uit welk racehout zij gesneden zijn.

ADAC GT Masters-MastersF3-ZandvoortMastersWeekend-PB4-5-Holzer

De klap op de vuurpijl is de Spezial Tourenwagen Trophy (STT). Naar verwachting komen meer dan 25 krachtige GT's en Endurance Specials aan de start in deze fraaie multi-merkenserie. Naast een aantal actuele racers als de Audi R8 LMS Ultra, Mercedes SLS AMG GT3 en Chevrolet Corvette, komen ook bekende GT kanonnen als de Dodge Oreca Viper GTS-R, BMW M3 GTR, Porsche GT2 en V8STAR in actie. De organisatie brengt daarnaast ook een Audi A4 DTM-bolide aan de start. De STT serie racet op zaterdagmiddag om 15,45 uur en op zondag om 10.40 uur.

Gratis entree
Het Zandvoort Masters Weekend biedt niet alleen een aantrekkelijk raceprogramma, ook de toegangsprijzen zijn zeer aantrekkelijk. Zo kunnen fans en gezinnen vanaf nu via www.circuit-zandvoort.nl gratis duinkaarten downloaden, die het hele weekend geldig zijn en toegang geven tot het duingebied van Circuit Park Zandvoort. Vanaf deze 'natuurlijke tribunes' is de actie op zeer bijzondere wijze van dichtbij te volgen. Bezoekers die ook een kijkje willen nemen in de paddocks om daar de racebolides van dichtbij te aanschouwen, of die plaats willen nemen op de overdekte hoofdtribune, kunnen een dagkaart aanschaffen vanaf € 20,00 (kinderen van 4 tot 12 jaar krijgen gratis entree). Weekendkaarten zijn verkrijgbaar voor slechts € 30,00, inclusief toegang tot de speciale PIT-walk van de ADAC GT Masters. Toegangsbewijzen voor het Zandvoort Masters Weekend kunnen gekocht worden via www.circuit-zandvoort.nl.

Tijdschema

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet