Diversen

Persbericht: Steijn Schothorst behoudt leiding in tussenstand

150914 Foto Nurburgring Steijn Schothorst

Met de vierde plaats in de 'Endurance'-race en de tweede positie in de 'Elite'-wedstrijd op de Nürburgring heeft Steijn Schothorst zijn leiding in de tussenstand van de Renault Sport Trophy weten te behouden. Met nog twee weekeinden te gaan in de spectaculaire merkencup met de Renault R.S. 01-silhouet-raceauto's heeft de coureur van Equipe Verschuur nu een voorsprong van tien punten op zijn naaste concurrent. "Weliswaar kon die een beetje inlopen, dus het blijft spannend, maar ik sta nog steeds bovenaan, en dat geeft me volop zelfvertrouwen voor de laatste twee weekeinden van het seizoen", zegt Schothorst.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Voor Steijn Schothorst begon het weekeinde op de Nürburgring goed: hij reed in beide vrije trainingen de snelste tijd. "Misschien ging dat zelfs wel een beetje té goed, want in de kwalificatie werden we toch wel enigszins verrast door de snelheid van een aantal concurrenten", gaf Schothorst naderhand toe. "Zo kwam ik uiteindelijk niet verder dan de vijfde tijd, en dat was toch iets minder dan waarop ik op basis van de goede klasseringen in de vrije trainingen had gehoopt."

Zo startte Schothorst op zaterdag als vijfde voor de 'Endurance'-race met een duur van 70 minuten, waarin hij het eerste gedeelte voor zijn rekening nam. Dit weekeinde kon hij in deze wedstrijd ook weer punten scoren, wat volgens het wat gecompliceerde reglement van de Renault-merkenrace slechts in ieder tweede weekeinde het geval is. Schothorst sloot zijn gedeelte van de race als vierde af en kon daarmee twaalf punten toevoegen aan zijn totaalscore in het kampioenschap. Zijn directe concurrent, de Fransman Andrea Pizzitola, eindigde als derde.

In de 'Elite'-race vertrok Schothorst als vierde. "Die wedstrijd vond op zondag in de stromende regen plaats", berichtte hij. "Er was een mooie strijd in de top vier met een aantal positiewisselingen en uiteindelijk kwam ik achter Pizzitola als tweede over de eindstreep. Daarmee raakte ik dus wel iets van mijn voorsprong kwijt, maar ik ben wel tevreden dat ik de schade hier nog beperkt heb kunnen houden."

Ondanks het wisselende weer, op de Nürburgring bepaald niet ongebruikelijk, was het publiek rondom het circuit talrijk aanwezig. "De tribunes waren goed gevuld en ook in de paddock was het goed druk. De sfeer was uitstekend en als geheel vond ik het een mooi weekeinde", aldus Steijn Schothorst. Komend weekeinde staat er voor hem geen wedstrijd op het programma, dan volgt van 27 tot en met 29 september het volgende optreden op het 'Bugatti-circuit' in Le Mans. Het seizoen wordt afgesloten tijdens het weekeinde van 17 tot en met 19 oktober op het circuit van Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet