Diversen

Div: Nederlands succes tijdens Renault Sport Trophy op de Nürburgring

prestige-nurburgring

Endurance race

Onze landgenoten Roy Geerts en Max Braams (V8 Racing) scoorden hun eerste overwinning in de Renault Sport Trophy tijdens de Endurance race op de Nürburgring. Gestart van poleposition behield de Formule Renault NEC Junior-kampioen van 2013 Geerts de koppositie op David Fumanelli en Andrea Pizzitola, om halverwege de wedstrijd het stuur af te geven aan Max Braams. Tijdens de rijderswissel werd kostbare tijd verloren, zodat Braams één plaats verloor aan de nieuwe koploper Dario Capitanio (Oregon Team). Adalberto Baptista zorgde voor een safetycarsituatie nadat de Oregon coureur van de baan schoot. Na de herstart zag Max Braams zijn kans schoon om Capitanio te passeren en de kop te pakken. Braams passeerde als winnaar de finishlijn ondanks de enorme druk van Capitanio in de laatste ronde. Richard Gonda werd als derde geklasseerd. Indy Dontje reed met teamgenoot Toni Forne naar de vijfde plaats. Nicky Pastorelli en Diederik Sijthoff werden als zevende geklasseerd, ondanks een extra pitstop om de rechterdeur dicht te doen. Bas Schothorst kon met Andres Mendez geen potten breken, zij passeerden als achtste de finishvlag. Vader en zoon Jeroen en Steijn Schothorst vielen na 18 raceronden uit.

Roy Geerts: "Het was tot aan de pitstop een perfecte race. Wij hadden daarbij de nodige problemen en verloren veel tijd. En dat was jammer omdat wij één plaats verloren, maar het lukte Max uiteindelijk om toch te winnen. Ons team presteerde prima en ik ben zo blij met deze eerste overwinning."

Max Braams: "Ik moet echt de wedstrijdleider bedanken voor het inzetten van de safety car. Ik reed in tweede positie en had moeite om het gat naar de koploper dicht te rijden. Ik had echt een beetje geluk nodig en dat kregen we ook. Ondanks de druk van de jongens achter me pakte ik de zege. Er werd erg netjes gestreden en ik ben enthousiast over deze overwinning."

Uitslag

Stand Endurance

elite-nurburgring

Prestige en Elite sprintrace

Andrea Pizzitola (ART Junior Team) en Dario Capitanio (Oregon Team) scoorden op zondag allebei hun eerste overwinning in de Renault Sport Trophy op de Nürburgring. De Fransman pakte de bloemen in de Elite Sprintrace voor Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) en Indy Dontje (ART Junior Team) en is in het algemeen klassement tot tien punten genaderd op Steijn Schothorst. Eerder op de dag won Dario Capitanio (Oregon Team) voor de eerste keer een wedstrijd in de Prestige Sprint voor Niccolò Nalio (Oregon Team) en Max Braams (V8 Racing) en daarmee is Capitanio de nieuwe koploper in deze categorie.

De Elite sprintrace op zondagmiddag werd verreden onder erbarmelijke omstandigheden. Door de hevige regenval startte het startveld achter de safetycar. Vanaf de zesde positie klom IndyDontje in de openingsronde één plaats. De strijd om de vierde en aansluitend de derde plaats verliep echter niet zonder slag of stoot. Dontje moest in het tweede deel van de race echt alles op alles zetten rijden om brutaal de laatste podiumplaats van David Fumanelli af te pakken. Door als derde te eindigen kwam ook in het Elite kampioenschap de derde plaats in het algemeen klassement erg dichtbij.

dontje nurb actie

Indy Dontje: "Ik ben enorm blij met dit resultaat, want ik heb er echt hard voor moeten knokken. Vooral met dit weer is een foutje snel gemaakt, maar door het hoofd koel te houden kon ik nu juist fouten van andere rijders afstraffen. De laatste twee raceweekenden van dit seizoen op Le Mans en Jerez vinden plaats op voor mij nog onbekende circuits, dus daar moeten we flink aan de bak. Momenteel zitten we echter in een goede flow, dus ik kijk echt uit naar deze seizoensfinale. Ik ben vol goede moed dat we daar ook weer kunnen meevechten om de voorste posities en hopelijk een plek in de top drie van het eindklassement!"

Uitslag Prestige Sprintrace

Stand

dontje nurb podium

Uitslag Elite Sprintrace

Stand

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet