TCR Series

Kick-off van TCR Benelux op 15 oktober op Circuit Jules Tacheny de Mettet

Sochi Race2

Op 20 september begint de TCR International Series in Singapore aan het finale gedeelte van het eerste seizoen met een overzeese campagne, met ook een event in Thailand en de finale in Macao. Omdat de geplande datum van de Kick-off van de TCR Benelux samenviel met de races in Buriram, zal dit evenement in België nu op donderdag 15 oktober plaatsvinden op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. De ploeg van Kronos Events zal de tijdens de Kick-off TCR Benelux de promotoren van de verschillende kampioenschappen en de vertegenwoordigers van de constructeurs uitgebreid met elkaar kennis laten maken.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Monza Race 2


"Alle betrokken constructeurs werden bereid gevonden om actief deel te nemen aan deze presentatie", stelt Marc Van Dalen van Kronos Events. "Om hun aanwezigheid te vergemakkelijken was een datumwijziging voor ons noodzakelijk. De Kick-off wordt geen race, maar een presentatie van de meeste beschikbare TCR-auto's. Op de baan zal zich dat vertalen in co-drives met één van de vaste rijders die door de constructeurs of satellietteams zullen worden aangesteld. Uiteraard zijn de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams die al over een TCR-auto beschikken welkom op de baan om zich bij de officiële auto's te voegen. Alle internationale en nationale vertegenwoordigers van de verschillende merken zullen aanwezig zijn, zodat men rechtstreeks contact kan leggen of informatie kan opvragen. De Kick-off wordt één grote 'Autosalon' van de TCR Benelux. Wij zijn uitermate trots dat Marcello Lotti ons voorstel heeft aanvaard om in België aanwezig te zijn!"

Na de digitale presentatie van de TCR Benelux op 21 april werd er gedurende de afgelopen maanden bij Kronos Events gewerkt aan het uitwerken van het volledige programma voor 2016. Met drie betrokken landen en zes verschillende circuits, was het veel puzzelen en zoeken naar het juiste compromis.

"Er is al veel informatie over TCR Benelux", vervolgt Jean-Pierre Mondron van Kronos Events. "Wij zijn nu bezig met het vastleggen van het hele plaatje, zodat wij alle teams en rijders in Mettet kunnen uitnodigen voor een gedetailleerde presentatie van de TCR Benelux. Teams en rijders gaan in Mettet werkelijk alles horen over hoe TCR Benelux er zal uitzien. Zoals eerder vermeld, zijn de auto's, de constructeurs en de verschillende promotoren aanwezig. Het circuit van Mettet wordt op 15 oktober werkelijk the place to be!"

Meer informatie : www.tcrbenelux.eu

TCR - Bas Schouten1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet