Advertorials

Advertorial: Autosport.nl op bezoek bij Van der Lee Turbo Systems

480 production

Autosport.nl ontving via het contactformulier een trotse email, waarin werd geschreven dat Van der Lee Turbo Systems naast MHI de officiële importeur geworden is van BorgWarner EFR & Airwerks turbochargers. Bij het autosportpubliek is deze naam wellicht bekend van de winnaars trofee van de Indy 500, met daarin alle portretten van de winnaars gefreesd. Ook weten we dat BorgWarner een vooraanstaande Amerikaanse turbofabrikant is met vele linken naar de autosport. De turbo's zijn actief in verschillende dragrace-disciplines, Time Attack wedstrijden, Japans Super GT Series, snelheidrecordraces op de zoutvlaktes van Bonneville, Drift Challenges, Pikes Peak heuvelklim, Pirelli GT World Challenge en in de Tudor en WEC. Kortom vele raakvlakken met autosport, een reden voor mij om eens een bezoekje te brengen aan Van der Lee Turbo Systems in Zaandam.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra en PR

480 JaapvanderLee


Ik word enthousiast ontvangen en eigenaar Jaap van der Lee zit al meteen op zijn praatstoel. "Wij zijn een paar jaar geleden begonnen met ons bedrijf en zijn dagelijks met een gemotiveerd team bezig om turbo's te ontwerpen, te ontwikkelen en te leveren aan diverse afnemers. Onze roots liggen in de autosport. Zo zijn we eerder in onze carrière betrokken geweest bij diverse raceteams zoals Carsport Holland, Team Bleekenmolen, Braspenning en Racing for Holland in de tijd van de Mustangs."

480 fabricage

Hoger niveau
"Over turbo's is niet veel te vinden. Wij willen met onze technische mensen de kennis over turbo's naar een hoger niveau brengen. Meedenken met andere techneuten over turbotoepassingen en het verder uitontwikkelen daarvan. Zo zijn wij bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van diverse supercars, gerenommeerde auto en motorbouwers die graag gebruik willen maken van onze specifieke turbo-kennis."

480 Partsettings

Nationaal
"Mede doordat wij importeur zijn geworden van BorgWarner willen we bekijken of er meer raakvlakken zijn naar de nationale autosport. Wij zijn via een distributeur al aanwezig in de rallysport. In samenwerking met Ace-Motorsports uit Haarlem wordt de Time-Attack markt bediend. Ook zoeken wij contact met motorbouwers uit de dragwereld en driftseries, maar ook klanten met eigen turboprojecten uit bijvoorbeeld de Supercar Challenge."

Uitdaging
"Met onze technische kennis over turbo charges zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van specifieke ontwerpen, gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Maar ook kunnen wij gelijkwaardige turbo's leveren in grotere hoeveelheden. De focus ligt op continuïteit en alle turbo's worden volgens dezelfde specificaties geleverd. Bijvoorbeeld in 'one make series' als de cupraces moet alles hetzelfde zijn. Het zou voor ons een uitdaging zijn om bij het opstarten van nieuwe Cups al in een vroegtijdig stadium betrokken te worden om betaalbare, gelijkwaardige turbo's te ontwikkelen waar je lekker probleemloos mee kunt racen."

De tijd vliegt voorbij. Na een rondleiding in het ruime gebouw en een bezoekje aan de productieruimte wordt het weer tijd om afscheid te nemen. Onder de indruk van het enthousiaste verhaal probeer ik op de terugweg de vele technische feiten voor mezelf op een rijtje te zetten.

keulenVan Der Lee Turbo Systems is van 11 t/m 13 november aanwezig op de Professional MotorSport World Expo 2015 in Keulen. Bezoek ze op hun stand #2030


Wil je wat meer weten over Van der Lee Turbo Systems?
Website: vdlee.com
E-mail: info@vdlee.comAutosport.nl op bezoek?
De redactie van Autosport.nl is op zoek naar bedrijven die nauw betrokken zijn bij autosport, maar die doorgaans op de achtergrond opereren. Is jouw bedrijf betrokken bij Autosport, Karting, Dragracing, Rally of de Historische autosport en wil je onze lezers informeren over jullie kennis en mogelijkheden? Dan komen wij graag vrijblijvend bij je op bezoek om jouw verhaal te horen!

480 autosportnl auto

Aarzel dus niet en stuur een mailtje naar info@autosport.nl met een korte omschrijving van wat jouw bedrijf precies doet. Dan maken we een afspraak en racet onze Autosport.nl-bolide binnenkort graag naar je toe om een leuk artikel te maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet