Diversen

Persbericht: Steijn Schothorst wil revanche in de Eifel

150910 Foto Steijn Schothorst
Aanstaand weekeinde komt Steijn Schothorst alweer in actie met de Renault R.S. 01

Het afgelopen raceweekeinde van de Renault Sport Trophy in het Britse Silverstone bracht voor coureur Steijn Schothorst niet het gehoopte resultaat. Al in de beginfase van de 'Elite'-race werd hij door twee concurrenten 'in de sandwich' genomen en belandde naast de baan, waarop de wedstrijd voor hem voortijdig ten einde was. Toch blijft hij aan de leiding in de tussenstand van het 'Elite'-kampioenschap. Komend weekeinde krijgt hij alweer een nieuwe kans, want dan komt de spectaculaire merkencup met de Renault R.S. 01-silhouet-raceauto's in actie op de Nürburgring. "Daar wil ik revanche, en mijn voorsprong verder uitbouwen", zegt de coureur van Equipe Verschuur.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

"Natuurlijk had ik op het circuit van Silverstone op veel meer gehoopt", aldus Schothorst, duidelijk teleurgesteld na zijn voortijdige uitval. "Ik had een goede start, maar in de eerste bocht zat ik vast tussen twee andere rijders en ik kon geen kant uit. Daarmee was de race voor mij ten einde, voordat die eigenlijk goed en wel begonnen was. Ook tijdens de 'Endurance'-race een dag eerder, was ik samen met mijn vader al uitgevallen vanwege een technisch probleem. Goed was wel dat mijn broer Pieter de 'Elite'-race won, want daarmee voorkwam hij, dat die waardevolle punten naar één van mijn directe concurrenten gingen. Bovendien heeft hij, bij zijn eerste optreden in de serie, gewoon onwijs goed gereden, dus ik was blij om hem als winnaar over de eindstreep te zien komen."

Extra druk op de Nürburgring
"Ik ben wel blij dat we gelijk komend weekeinde alweer rijden, daarmee is de blik alleen nog maar vooruit gericht", vervolgt Schothorst. "Op de Nürburgring staat er wel een beetje extra druk op, want het kampioenschap komt nu in de spannende fase. Dit keer kan ik ook in de 'Endurance'-race weer punten scoren, en natuurlijk in mijn eigen wedstrijd, dus het is wel een zaak om scherp te zijn en maximaal te presteren."

In het verleden behaalde Schothorst al goede resultaten op het circuit in de Eifel in de Formule Renault 2.0. Ook dit weekeinde verwacht hij er weer goed voor de dag te komen. "Het circuit ligt me, vooral de passages met snelle richtingsveranderingen. Bovendien is het dichtbij Nederland, ik beschouw ook de Nürburgring een beetje als een thuiswedstrijd, wat misschien net dat kleine beetje extra geeft. De performance van het team en de auto zijn prima en ook zelf voel ik me goed, dus er moet dit weekeinde gewoon een goede score in zitten."

Op de Nürburgring gaat de 'Endurance'-race met een duur van 70 minuten plus één ronde, inclusief verplichte pitstop en rijderwissel, op zaterdag om 16.00 uur van start. De 'Elite'-race over 25 minuten plus één ronde wordt op zondag vanaf 16.00 uur verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet