Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur op titelkoers

Nu bekend is dat Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde zijn afgehaakt, omdat zij de voorkeur geven aan deelname aan de 24-uursrace van het DNRT op Oschersleben, weten de dames van de Landmacht wat hen te doen staat; geen steken laten vallen. In de kwalificatie maakten zij duidelijk dat ze dat niet van plan zijn, zij stelden de pole position veilig.

Doordat de beide Match Racing SEAT's er niet bij zijn is het veld afgeslankt tot elf auto's.

Pim Hoekzema en René Oudshoorn hebben alleen kans op de titel wanneer Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur veel punten laten liggen. Voor hen dus zaak om zelf wel optimaal te scoren. In het begin van de kwalificatie wisselden de verschillende equipes nog wel van positie, de equipes van de dames, Hoekzema/Oudshoorn, Duits/Sarink en ook equipe van Oranje met gastrijder Allard Kalff mochten even boven aan het lijstje prijken.

Na zo’n twintig minuten begon de grid echter langzaam maar zeker in beeld te komen en werd duidelijk dat de Landmachtdames in elk geval in de kwalificatie het voor de concurrentie benodigde steekje niet lieten vallen.

Hoekzema/Oudshoorn zitten op het vinkentouw en zullen in de twee-uursrace later op de dag ongetwijfeld proberen hun slag te slaan, maar zitten dan wel in de Landmachtsandwich.

Kwalificatie SEAT Cupra Cup, Trophy of the Dunes
Zaterdag 23 september 2006, Circuit Park Zandvoort
1. Eq. Van der Sloot/Verschuur, 2.16.039
2. Eq. Hoekzema/Oudshoorn, op 0.361
3. Eq. Duits/Sarink, op 0.370
4. Eq. van Oranje/Kalff, op 0.906
5. Eq. Hans & Marcel Dekker, op 2.148
6. Eq. Koster/Schilperoort, op 2.545
7. Eq. Van de ham/Wigger, op 3.429
8. Addie van de Ven, op 3.679
9. Eq. Van de Vende/Wijdekop, op 5.043
10. Eq. Dekker/Van de Heijde, op 6.081
11. Eq. Dekker/Van Dam, op 6.175
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet