Diversen

Div: Paul Frère gewond na aanrijding

 Paul Frere

De Belgische oud-coureur en autojournalist Paul Frère (89) is eerder deze week gewond geraakt bij een aanrijding in de buurt van de Nürburgring. Tijdens een testrit met een Honda Civic Type-R raakte Frère betrokken bij een botsing, waarbij hij behoorlijk ernstige verwondingen opliep: zeven gebroken ribben, een bekkenbreuk en geperforeerde longen. Frère verblijft momenteel in een ziekenhuis in Frankfurt, maar mag volgens de laatste berichten eind oktober weer terugkeren naar zijn huis in Monaco. Hij zal komende week node worden gemist tijdens de persdagen van de Mondial de l'Automobile in Parijs.


Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


Frère is waarschijnlijk een van de succesvolste coureurs onder de autojournalisten. Tussen 1952 en 1956 nam hij deel aan 11 Formule 1-Grands Prix. Hij startte driemaal in de 24 Uur van Le Mans, het evenement dat hij in 1960 samen met Olivier Gendebien met een Ferrari op zijn naam schreef. Hij reed ook met toerwagens, onder andere tijdens de 24 Uur van Francorchamps.

Paul Frère is nog steeds volop actief als auto- en autosportjournalist, onder andere als Europees correspondent voor het Amerikaanse maandblad "Road & Track" en diverse Japanse publicaties. Hij is aanwezig bij alle grote autotentoonstellingen en -presentaties en bij alle belangrijke races. Dit jaar troffen we hem onder andere nog bij de 24-uursraces van Le Mans en Spa-Francorchamps. Drie jaar geleden reed hij in Le Mans op uitnodiging van Audi met de succesvolle Audi R8-sportwagen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet