Diversen

Persbericht: Steijn Schothorst als leider naar Silverstone: "Eindelijk weer rijden!"

150903 Foto Steijn Schothorst Preview Silverstone


Als leider in de tussenstand van het 'Elite'-kampioenschap in de Renault Sport Trophy, met de maximaal mogelijke score van 75 punten, reist Steijn Schothorst naar het Britse Silverstone. Daar vindt dit weekeinde het derde evenement van het seizoen plaats. De coureur kijkt ernaar uit, eindelijk weer achter het stuur van de Renault R.S. 01-silhouet-raceauto te kunnen plaatsnemen. "Ruim elf weken pauze sinds de laatste race is wel heel erg lang. Ik kan nauwelijks wachten totdat we weer mogen racen", zegt de rijder, die uitkomt voor Equipe Verschuur.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: PR

Uiteraard heeft Schothorst in de racevrije periode sinds het laatste evenement, medio juni op de Hungaroring, niet stil gezeten. "Ik heb goed aan mijn conditie gewerkt en we hebben twee weken geleden ook twee dagen met de auto kunnen testen op het circuit van Magny-Cours in midden-Frankrijk, dat met een aantal snelle bochten qua karakteristiek wel enigszins vergelijkbaar is met het circuit van Silverstone", aldus Schothorst. "Daar hebben we goed en veel kunnen rijden, zodat de voorbereiding voor het komende weekeinde uitstekend was."

Ook de technici van Renault Sport waren in de zomerpauze actief: "Er waren nog een paar kleinigheden met de auto, waarmee pas eind mei in Spa voor het eerst geracet werd", vertelt Schothorst. "Geen bijzondere problemen, maar een paar details die je eigenlijk pas in de praktijk ontdekt. Daarvoor hebben alle teams nu een 'update' gekregen, zodat de auto's nu optimaal moeten functioneren. Ik heb er in ieder geval een zeer goed gevoel over, ik voel me in de auto uitstekend thuis."

Bekend terrein
Het circuit van Silverstone, dat zichzelf 'The home of British motor racing' noemt, is voor Steijn Schothorst geen onbekend terrein: "Vorig jaar heb ik er nog gereden met de Formule Renault NEC. Het circuit ligt me, vooral de snelle bochten zoals Copse Corner en Abbey, de snelle rechterbocht na het nieuwe pitgebouw. Ik denk dat we dit weekeinde weer mooie races te zien krijgen."

'Family affair'
In de 'Elite'-wedstrijd neemt Steijn Schothorst het op tegen de internationale concurrentie, waartoe net als in de vorige evenementen ook zijn neef Bas Schothorst behoort, die voor een ander team uitkomt. Daarmee is de inbreng van de familie Schothorst echter nog niet ten einde, want in de tweede auto van Equipe Verschuur maakt broer Pieter Schothorst zijn debuut in de serie. "En dan rijd ik in de 'Endurance'-race natuurlijk ook nog samen met mijn vader Jeroen", zegt de jongste telg van de racefamilie. "In het 'Elite'-klassement sta ik bovenaan, met de maximale score uit de races in Spa en op de Hungaroring. Hopelijk kan ik daar dit weekeinde weer een mooi resultaat aan toevoegen."

De 'Endurance'-race op Silverstone met een duur van 70 minuten plus één ronde, inclusief verplichte pitstop en rijderwissel, start op zaterdag om 15.10 uur lokale tijd (16.10 uur Nederlandse tijd). De 'Elite'-race over 25 minuten plus één ronde wordt op zondag vanaf 11.25 uur lokale tijd (12.25 uur Nederlandse tijd) verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet