Formule 2

GP2: Twee nieuwe coureurs voor MP Motorsport op Monza

RBR WSR SR-8968

GP2-team MP Motorsport verschijnt dit weekend op Monza aan de start met een compleet nieuw rijdersduo. René Binder vervangt Daniël de Jong na diens crash op Spa, terwijl Meindert van Buuren Jr in de tweede auto zijn GP2-debuut maakt.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency, PR René Binder, GP2 Series

Na de zware crash van twee weken geleden op Spa, waarin hij een ruggenwervel brak, is De Jong inmiddels aan zijn herstel bezig. Dat doet hij in Italië bij Formula Medicine, onder begeleiding van dr. Riccardo Ceccarelli. Zijn plaats in het team wordt ingenomen door ervaren GP2-coureur Binder.

Foto ENIK BinderuDorsmann

Sinds zijn debuut in de GP2 aan het eind van het seizoen 2012 is Binder een vaste verschijning in de opstapklasse naar de Formule 1. Hij behaalde diverse toptienklasseringen, met een zesde plaats in Monaco in 2013 als beste resultaat.

"Ik ben blij dat ik met mijn vorige team Trident ben overeengekomen dat ik deze nieuwe uitdaging bij MP Motorsport kan aangaan", aldus de 23-jarige Oostenrijker. "De kaarten zijn nu opnieuw geschud, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik moest Spa vanwege ziekte missen, dus ik kan niet wachten om opnieuw in een GP2-auto te stappen, zeker op een snel circuit als Monza. Het is de perfecte plaats voor een verse start."

Foto ENIK MPBinder1

Teamgenoot van Binder op Monza wordt de 20-jarige Nederlander Meindert van Buuren. Hij maakt zijn debuut in de auto die op Spa en Silverstone werd bestuurd door de Brit Oliver Rowland. Die zette de auto op Spa op de eerste rij en haalde er op Silverstone twee keer punten mee.

Van Buuren reed de afgelopen anderhalf jaar in de Formule Renault 3.5, maar heeft sterke banden met het team uit Westmaas. In 2013 reed hij met MP naar de negende plaats in het Auto GP-kampioenschap. Hij reed ook Formule Renault 2.0 (zowel Eurocup als NEC) met het team.

"Ik ben blij dat ik mijn GP2-debuut met MP Motorsport op Monza mag maken, hoewel het natuurlijk jammer is dat het onder deze omstandigheden gebeurt. Ik wens Daniël een spoedig herstel toe", aldus Van Buuren.

RBR WSR SR-0804

"Nadat ik al Formule Renault 2.0 en Auto GP voor MP gedaan, voelt het nu als thuiskomen. Ik wil het team dan ook hartelijk bedanken voor deze kans. Met de beperkte tijd in de vrije training verwacht ik niet dat ik meteen helemaal vooraan rijd, maar MP heeft een goede auto en ik heb 't altijd goed gedaan op Monza. Ik heb er superveel zin in."

Teammanager Sander Dorsman voegde daar het volgende aan toe: "Het zijn een paar zware weken geweest voor het team, na de crash van Daniël op Spa. Maar het gaat goed met hem, zijn herstel verloopt gelukkig voorspoedig. We heten zowel René als Meindert van harte welkom in ons GP2-team. Het wordt een interessant weekend: voor het eerst werken met René en ook nog Meindert zijn GP2-debuut bezorgen. We kijken ernaar uit!"

 L0U2090

De vrije training vindt morgenochtend op Monza plaats, waarna om 15.55 uur de kwalificatie begint. Op zaterdag 5 september start de eerste race om 15.40 uur. De sprintrace van zondag start om 10.35 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet