DTM

DTM: Mercedes-Benz domineert tweede test

Bernd Schneider, de leider in de tussenstand om de DTM-titel, was de snelste man in de tweede test van de DTM op het Circuit de Catalunya. Met zijn rondetijd van 1.03,255 minuten op het korte "Nacional"-circuit van 2,949 kilometer bleef de Mercedes-Benz-coureur zijn beide merkgenoten Bruno Spengler en Mika Häkkinen voor. Omdat het nu in tegenstelling tot vanmorgen droog was, is Schneiders tijd tevens de snelste tijd van de dag.

Tekst: René de Boer

Snelste Audi-coureur was Pierre Kaffer met de een jaar oude A4 DTM van het Phoenix-team op de vierde plaats, gevolgd door zijn merkgenoten Heinz-Harald Frentzen, Tom Kristensen, Mattias Ekström en Martin Tomczyk, die met hun actuele Audi's in gesloten formatie op de posities vijf tot en met acht reden. De top tien wordt gecompleteed door twee rijders met een auto van vorig jaar: Mercedes-coureur Stefan Mücke als negende en Christian Abt (Audi) als tiende.

Best geklasseerde rijder met een auto van vorig jaar was evenals vanmorgen Nicolas Kiesa (Futurecom TME-Audi A4), maar nu op een iets realistischer 15e positie. Het grootste aantal ronden, namelijk 54, werd afgelegd door Mercedes-rijders Spengler en Green. Voor de Canadees leverde dit de tweede tijd op, de Brit moest genoegen nemen met een ietwat teleurstellende dertiende positie in de eindrangschikking.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet