Formido Swift Cup

Suzuki Swift Cup: Nieuwe kweekvijver voor jong racetalent

Circuit Park Zandvoort en B.V. Nimag, importeur van onder meer Suzuki, presenteren met de Suzuki Swift Sport Cup een even betaalbare als competitieve merkencup. De nieuwe raceklasse, die in 2007 zal debuteren, staat primair open voor jeugdige talenten vanaf vijftien jaar.

 swift

De Suzuki Swift Sport Cup wordt de nieuwe opstapklasse van de nationale autosport. De merkencup wordt verreden met een nog te ontwikkelen raceversie van de recent geïntroduceerde Suzuki Swift Sport, het 125 pk sterke topmodel van de populaire Swift-familie.
Circuit Park Zandvoort en B.V. Nimag doen er alles aan om het kostenplaatje van de instapklasse zo laag mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk jonge autosportdebutanten de kans krijgen om zich in het strijdgewoel te mengen. “We streven er bijvoorbeeld naar om de aanschafprijs van de raceversie van de Suzuki Swift Sport ruim onder de catalogusprijs van de straatversie te houden”, aldus de directeur van Circuit Park Zandvoort Hans Ernst.
De Suzuki Swift Sport Cup komt tijdens de belangrijkste autosportevenementen op Circuit Park Zandvoort in actie, aangevuld met twee raceweekeinden op andere circuits.

Circuit Park Zandvoort en B.V. Nimag richten zich met de Suzuki Swift Sport Cup met name op jonge rijders tussen de vijftien en twintig jaar, die bijvoorbeeld vanuit de kartsport naar de autosport willen doorgroeien en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. De initiatiefnemers hopen op voldoende deelname van dames, zodat er wellicht een Ladies Cup kan worden uitgeschreven. Rijders van boven de 20 jaar met geen of nauwelijks race-ervaring zijn uiteraard ook van harte welkom.

Marten Loedeman, General Manager Suzuki automobielen bij B.V. Nimag, is erg enthousiast over de Suzuki Swift Sport Cup. “Met deze Cup bevestigen wij het sportieve merkimago van Suzuki. De Suzuki Swift heeft zich inmiddels bewezen als een sportief en gunstig geprijsd model, dat ook de jongere automobilist erg aanspreekt.”

De organisatie van de Suzuki Swift Sport Cup is in handen van Circuit Park Zandvoort. B.V. Nimag verzorgt de publiciteit en de promotie rond de merkencup. De races van de Suzuki Swift Sport Cup zullen in samenvatting op de televisie worden uitgezonden.
Na de vooraankondiging van de Suzuki Swift Sport Cup, dit weekeinde tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort, volgt tijdens de Finaleraces een uitgebreide presentatie van de klasse. Dan worden onder meer de technische specificaties van de Cup-auto, de aanschafprijs en de voorlopige racekalender gepresenteerd. De Finaleraces vinden plaats op 28 en 29 oktober op Circuit Park Zandvoort.
Voor meer informatie over de Suzuki Swift Sport Cup kunt u terecht bij Circuit Park Zandvoort via: swiftcup@cpz.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet