WRC

Rally: Groeten vanaf de ADAC Rallye Deutschland

 AS10903b bewerkt-1
Prachtige startlocatie met de Porta Nigra, daterend uit de tweede eeuw (!) als achtergrond

Het zal u als lezer van deze site - hopelijk - niet ontgaan zijn, dat de laatste maanden ook de rallysport meer onder de aandacht komt. Het WK Rally is daarvan natuurlijk het voornaamste uithangbord, en nergens komt de WK-actie dichterbij ons land dan tijdens de Duitse WK-ronde, de ADAC Rallye Deutschland, die vorige week plaatsvond in de regio rondom Trier, vanuit het midden van ons land een dikke drie uur rijden. Het was verheugend om te zien dat er heel wat Nederlandse fans aanwezig waren, niet in de laatste plaats voor Kevin Abbring, die met zijn Hyundai i20 WRC op het hoogste niveau acteert. Uiteraard mocht ook Henk Vossen niet ontbreken, bij zijn 39e deelname in de 'Deutschland', plus de jonge talenten Mats van den Brand en Kevin van Deijne in de DMACK Drive Fiesta Cup. Over de resultaten van onze landgenoten hebben we hier al bericht, maar natuurlijk was er nog veel meer te zien. Reden te over dus voor een 'Groeten uit', bij circuit-evenementen op deze site al jarenlang een goede traditie, maar bij rally's nog niet gebruikelijk. Vindt u dit leuk, laat dit dan weten met een korte reactie onder dit bericht, want wellicht doen we dit dan in de toekomst ook bij rally's vaker!

Tekst en foto's: Steven en Harry van Veenendaal, Bas ter Haar Romeny, René de Boer

ASN Groetenuit-3204

'King Kevin' deed het keurig, maar deze fotografen waren er blijkbaar niet zo in geïnteresseerd.

IMG 5902

Toch stond onze landgenoot die donderdagochtend wel mooi op de voorpagina van het regionale dagblad in Trier, de 'Trierischer Volksfreund', die dit jaar overigens 140 jaar bestaat en daarmee tot de oudste nog bestaande dagbladen in Duitsland behoort.

IMG 5897

Praten met de pers hoort er voor Abbring ook bij, zoals hier met AUTOSPORT.NL-medewerker Dré Galiart.

20150819 200928

Hier komt Abbring in actie met de nieuwe WRC-game tegen een gespecialiseerde gamejournalist.

20150822 143035

Zomerse omstandigheden langs de proeven, en dat hebben we in Duitsland ook wel eens anders meegemaakt!

ASN Groetenuit-3392

Rallysport populair? Nou, kijk maar! In totaal kwamen er 225.000 bezoekers, 25.000 meer dan vorig jaar. Hier op de Panzerplatte was het gezellig druk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet