Clio Cup

Clio Cup: Circuit Park Zandvoort kondigt nieuwe Clio Cup aan

Circuit Park Zandvoort introduceert de Clio Cup 2007 als opvolger van de huidige Dunlop SportMaxx Clio Cup. De merkencup wordt verreden met de Renault Clio RS III ‘Coupe’, een door Renault Sport ontwikkelde en gebouwde Cup-versie gebaseerd op de huidige Clio Renault Sport.

 cliocuo2007

Een merkencup gebaseerd op een sportief model van Renault is al enkele decennia een vast onderdeel van de belangrijkste autosportevenementen op Circuit Park Zandvoort. Deze traditie wordt nu voortgezet met de Clio Cup 2007, die vanaf volgend jaar minimaal drie seizoenen acte de présence zal geven. De Clio Cup 2007 komt tijdens de Dutch Power Pack A-evenementen op Circuit Park Zandvoort in actie, aangevuld met twee topevenementen op andere circuits.
De organisatie is in handen van Circuit Park Zandvoort, Renault Nederland is betrokken bij de ondersteuning op het gebied van publiciteit en promotie.

De Clio Cup 2007 wordt verreden met de Renault Clio RS III ‘Coupe’, een kant-en-klare cupracer die wordt aangedreven door de tot 210 pk opgewaardeerde 2,0 16V krachtbron uit de Clio Renault Sport. De voorwielen worden via een sequentiële, vanaf het stuurwiel te bedienen zesversnellingsbak aangedreven. De raceversie beschikt verder onder meer over een sperdifferentieel en aerodynamische hulpmiddelen als een achtervleugel en een diffusor.
De prijs van de compleet raceklare Renault Clio RS III ‘Coupe’ is even spectaculair als zijn verschijning: € 34.000,- (excl. BTW), inclusief het inschrijfgeld voor het volledige seizoen 2007 en een speciaal voor de deelnemers aan de Clio Cup 2007 ontworpen raceoverall.
Rijders en teams kunnen de Cup-auto met ingang van heden bestellen bij Circuit Park Zandvoort.
Bij voldoende belangstelling wordt er, volgens goede traditie, een Junior Cup opgezet voor deelnemers die korter dan drie jaar in het bezit zijn van een racelicentie.
Circuit Park Zandvoort streeft naar een deelnemersveld van circa 30 auto’s.

De races van de nieuwe merkencup worden in samenvatting op de televisie uitgezonden. De officiële presentatie van de Clio Cup 2007 vindt plaats tijdens de Finaleraces, op 28 en 29 oktober op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Trophy of the Dunes, komend weekeinde op Circuit Park Zandvoort, kunnen geïnteresseerden alvast statisch kennismaken met de Cup-auto en kunnen deelnemers hun bestelling voor hun nieuwe Cup Clio plaatsen. Voor nadere informatie over de Clio Cup 2007: cliocup2007@cpz.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet