IndyCar

Indycar: Laatste eerbetoon aan Justin Wilson op de Golden Gate Brug

Op de beroemde Golden Gate brug in Los Angeles heeft Indycar vanavond een laatste eerbetoon aan Justin Wilson gebracht. Het Indycar-kampioenschap wordt dit weekend in het nabijgelegen Sonoma beslist.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

3DG 9797


Laatste eerbetoon aan Justin Wilson op de Golden Gate Brug
Het laatste eerbetoon aan Justin Wilson vanavond live via NBC en diverse livestreams te volgen. Gewoon aan het verkeer deelnemend reden de vijf Indycar-coureurs Marco Andretti, Will Power, Graham Rahal, Josef Newgarden en James Hinchcliffe in formatie over de brug. Binnen enkele seconden was eigenlijk alles voorbij. Marco Andretti twitterde dat het hem een ontzettend emotioneel gevoel gaf om in Justin's auto over de Golden Gate Brug te rijden. James Hinchcliffe klom voor het eerst sinds zijn crash op Indianapolis weer achter het stuur. Hij reed met de tweezitter waar achterin de kampioensbeker was geplaatst. De stoet werd afgesloten met de twee Holmatro Safetycrew auto's die bij het fatale ongeval assistentie verleenden.

Justin's No 25 Dallara Honda wordt dit weekend bemand door de Spanjaard Oriol Servia zo liet men bij Andretti Autosport weten.

16C 4471-1-3
Fraai eerbetoon aan Justin Wilson op de Golden Gate Brug in San Francisco.

TV Icoon David Letterman liet in de media weten dat hij het ontzettend moeilijk met de dood van Wilson heeft. "Ik weet niet of ik hiervan nog moet houden, niet veel mensen vinden de dood bij een potje volleyball" aldus Letterman die tevens mede-eigenaar van het Rahal Letterman Team in Indycar en het Tudor Sports Car Championship is.


3DG 9806
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet