Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP België 2015: Groeten van de support races op Spa


spa15-vrij-4

Veel landgenoten kwamen even buurten. We zagen Nyck de Vries voorbijflitsen – te snel voor een foto – maar Nigel Melker stond keurig stil, hier in gesprek bij het GP2-team van Carlin. Nigel voert momenteel het 18"-testprogramma uit van Michelin, waar hij veel werk aan heeft. Toch zou hij ook graag weer in een GP2-auto stappen, "maar niet even voor een keertje. Het liefst met een goede deal tot aan het eind van het seizoen, want anders is het weggegooid geld."

spa15-vrij-44

Melker ging natuurlijk ook even op bezoek bij de oude vrienden van MP Motorsport. Hier haalt hij herinneringen op met good old Dick van der Wilt. Nigel reed in 2009 Formule Renault met MP en komt er nog altijd graag over de vloer.

spa15-vrij-54

Nog een bekend gezicht: Giedo van der Garde, voor het eerst op een GP-weekend aanwezig na de Sauber-affaire in Melbourne. Via Twitter stelde hij Sauber alvast gerust: hij kwam geen overall lenen, maar ging gewoon op bezoek bij vrienden in de GP2-paddock. Komend weekend staat hij weer op Zandvoort aan de start tijdens de Historic GP. Net als vorig jaar is hij co-piloot in de Cobra van David Hart, als voorbereiding op de Goodwood Revival van half september. Daar hopen Hart en Van der Garde hun zege van 2014 te herhalen. Giedo kwam op Spa rechtstreeks van de testdag op Goodwood en was tevreden over het verloop daarvan.

spa15-vrij-36

Handen aan de vleugel. Bij Status kunnen we ook Nederlands praten: engineer Diederik Kinds doet daar de auto van Marlon Stockinger.

spa15-vrij-9

Nog een Nederlands tintje in de GP2-paddock: het team van Racing Engineering wordt gesponsord door deze in Hillegom gevestigde fabrikant van e-bikes.

spa15-zat-10

spa15-vrij-61

Kunnen die Porsches een keer géén herrie maken, recht voor onze deur, net als wij met onze persconferentie bezig zijn?

spa15-vrij-45

Deze nieuwe Targa's van Porsche waren ietsje stiller.

spa15-vrij-62

Teruglopen naar P38. Met een GP2-media-accreditatie krijg je geen parkeerplaats op P1 of P2...

spa15-zon-3

Ook kun je geen plaats nemen in het mediacentrum van het circuit. In plaats daarvan schuif je aan in de hospitalitytent van de GP2/GP3-organisatie, waar je wordt voorzien van een niet-functionerende wifi. Dus werd de foon maar als 3G-hotspot gebruikt en joeg uw verslaggever er in een half weekend zijn hele Europabundel van 500 MB doorheen, waarna zijn snelheid tot een wederom onwerkbare 64k werd verlaagd. Het tientje dat nodig was om de snelheid weer te verhogen, kon helaas niet worden gedeclareerd bij Bernie Ecclestone.

spa15-zat-13

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat daar een voor-tref-fe-lijk lunch- en dinerbuffet tegenover staat...

spa15-zat-12

... in de gezelligste tent van de paddock, tussen alle coureurs en teamleden. Niet voor niets werden collega's met F1-accreditatie heel toevallig rond etenstijd steeds in de GP2/GP3-hospitality gesignaleerd...

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet