IndyCar

Champcar: Autosport.nl in gesprek met Charles ZwolsmanJouw doelstelling?
Charles: "Er komt volgend jaar natuurlijk een race op Assen, maar ik blik nooit verder dan één jaar vooruit. Ik heb de ambitie om hogerop te komen, ik wil mezelf in een positie manoeuvreren dat ik echt races kan winnen en dat het niet alleen met geluk moet gebeuren. Of dat bij Conquest is of een ander team, dat zal de toekomst moeten uitmaken."

Een re-start in Champcar is veel spectaculairder dan in de Formule l?
Charles:
"Je krijgt ineens 50pk extra en iedereen wil dat op het goeie moment gebruiken en dan heb je weleens chaos bij de start. Als je de "push-to-pass" indrukt heb je ook wel het gevoel dat je er gebruik van moet maken. We gaan er toch allemaal voor? Ik heb over het algemeen wel goeie re-starts gehad. Eigenlijk heb ik nooit problemen gehad, ik wist altijd wel een plaatsje te winnen. Vrijdagmiddag begin je al met het oefenen om zo snel mogelijk de pits in en uit te gaan. Die pitlanes zijn soms best wel smal en dan is het dringen en drukken. Voor de fans is dat toch wel spectaculair."

Indien Champcar naar Assen komt, wordt er dan van tevoren nog een keer getest?
Charles: "Ik neem aan van niet, ik denk dat er misschien een demo van tevoren plaatsvindt, of een extra trainingsdag op donderdag."

Komend weekend rijd je op Road America, je hebt er vorige maand getest?
Charles: "Het was heel erg want er met Da Matta gebeurde, het is één van de aardigste mensen in de Champcar-paddock, nou dan zit je tijdens zo'n test echt wel met een dubbel gevoel in de auto hoor. Het is een supermooi circuit, het is alleen jammer dat de verwachtingen denk ik dit weekend niet zo hoog zullen zijn. Helaas hebben we dit jaar de auto niet voor dit soort circuits."


 Foto Interview 3

De Lola doet het uitstekend op de stratencircuits. Foto: Champcar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet