WRC

Rally WRC Duitsland: Nederlandse avonturen in Duitsland

Vier Nederlandse teams stonden afgelopen donderdag aan de start in Trier. Bij de finish in Drohntal stonden er met een beetje hulp van Rally2 weer vier.

ASN Duitsland-3692
Kevin Abbring kijkt tevreden terug op de Rallye Deutschland


Tekst en foto's: Harry van Veenendaal

Kevin Abbring haalde op zondagmiddag de eindstreep in zijn eerste asfalt rally in dienst van het fabrieksteam van Hyundai. "Het was een waardevolle ervaring en ik heb weer heel veel geleerd. In het begin ging het niet helemaal naar wens. Dat kwam onder andere door de remmen. We hebben nu uitgevonden wat het probleem is en kunnen er nu dus aan werken," zo verklaarde hij zaterdag na de lunch. "Daarna kreeg ik weer meer vertrouwen doordat ik meer in mijn ritme kwam. Op zondagmorgen voelde de auto goed aan en konden we echt genieten van de proeven. Jammer dat we niet konden doordringen tot de toptien. Het was werkelijk fantastisch om alle Nederlandse fans langs de proeven te zien. Die steun heb ik erg gewaardeerd." Uiteindelijk werd Abbring elfde.

ASN Duitsland-3894
Mats van den Brand was blij met zijn tweede plek in de DDFT

DDFT
In de Drive DMack Fiesta Trophy waren Max van den Brand en Kevin van Deijne 'onze' vertegenwoordigers. Na wat technische problemen in de beginfase kwam van den Brand sterk terug en klasseerde zich zondagmiddag als tweede. De achterstand die hij opliep door een technisch probleem op de eerste dag kon hij helaas niet meer goed maken. Toch was van den Brand goed te spreken. "Ik reed de rest van de rally tijden die soms sneller soms iets langer waren dan van Ghislaine de Mevius, die de wedstrijd won. Maar ik kon de ervaren Max Vatanen goed van mij afhouden. "

ASN Duitsland-3918
Op de Panzerplatte ging het mis voor Kevin van Deijne

Kevin van Deijne had uitzicht op een derde plek toen het op de beruchte Panzerplatte mis ging. "Ik schoot door in een hairpin en raakte iets. Daarbij liep de auto nogal wat schade op en verspeelden we onze kans op een podium." Nadat de monteurs van M-Sport de auto weer gerepareerd hadden kon Van Deijne, dankzij de Rally 2 regel, zondag van start voor de laatste etappe. Aan de . finish lag hij uiteindelijk zesde.

ASN Duitsland-3946 Tijdens zijn 39e deelname in Duitsland klasseerde Henk Vossen zich als ... 39e. Op naar de veertigste deelname!

Henk Vossen
Het voornaamste doel van Henk Vossen .was om hier aan te komen en volgend jaar weer te kunnen starten. In zijn langdurige carrière reisde de nestor van de vaderlandse rallysport in totaal 39 keer af naar Duitsland om daar aan de rally mee te doen. "Ik wil volgend jaar de 40e rally rijden dus moet ik het hier nu goed doen," verklaarde de Limburger. Hij slaagde in zijn opzet en klasseerde zich in zijn 39e wedstrijd op de 39e plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet