Diversen

Div: De RCR Cup... een nieuwe vorm van autosport!

 rcr_header

In 2007 gaat de RCR Cup in een officieel, door de KNAF erkend, Nederlands kampioenschap van start. Deze nieuwe autosport discipline brengt het beste van autoracen en rally rijden bij elkaar. Het kampioenschap is zodanig ingericht dat deelname met meerdere coureurs in één auto mogelijk is. De races voor de RCR Cup worden op circuits in Nederland en België verreden o.a. op circuits zoals Eurocircuit (rallyracing), Circuit Park Zandvoort (circuit racing), TT- circuit Assen (circuit racing) en Zolder (circuit racing).


Tekst en foto's: PR

Initiators

De Budelse ondernemer en Europees Rallycross kampioen van 2002, Marc-Jan Vlassak en de Maastrichtse ondernemer Luck Nelissen zijn de initiators van de RCR Cup. “Het wordt racen met betrouwbare en honderd procent technisch gelijkwaardige auto’s. Motor, versnellingsbak, motor management systeem, turbo en de differentiëlen worden verzegeld”, geeft Luck Nelissen aan. “De RCR Cup reglementen zijn gebaseerd op een eerlijk, duidelijk en transparant verloop van het kampioenschap.”

 rcr_1

RCR Cup Subaru Impreza STI

Als basis voor de RCR Cup is gekozen voor een Subaru Impreza STI WRX Spec C. Deze volbloed vierwiel aangedreven raceauto heeft van huis uit 280 Pk onder de motorkap én is speciaal voor de autosport gebouwd. De preparatie en tuning van de RCR Cup Subaru Impreza STI gebeurt in nauwe samenwerking met het gerenommeerde Britse autosportbedrijf Prodrive.
Deelname aan de RCR Cup is financieel laagdrempelig en staat garant voor spannende races. De RCR Cup Impreza kost volledig raceklaar 40.000 euro (exclusief BTW).

Teams

Deelnemende teams bestaan uit één of twee coureurs en een teammanager. De race-evenementen zijn geprogrammeerd voor deelname met twee coureurs per team.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet