WRC

Rally WRC Duitsland: Een lach en een traan voor de Nederlandse DDFT'ers

DDFT Zaterdag-7

De tweede dag van de ADAC Rallye Deutschland werd een teleurstellende voor Kevin van Deijne. Op vrijdag was hij nog bijzonder tevreden over zijn goede derde plek in de tussenstand maar op de beruchte Panzerplatte ging het mis voor de Nederlander. "We kwamen te snel op een hairpin af waardoor we rechtdoor schoten." De Fiesta raakte hierdoor te zwaar beschadigd om verder te kunnen. Tot laat in de avond zijn de M-Sport monteurs druk in de weer om auto weer bij te slijpen en tot een geheel te lassen. Van Deijne heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken. "We zijn helaas teruggezakt naar de vijfde plaats en kunnen niet meer meestrijden om het podium, maar gaan morgen wel met Super Rally herstarten."

Tekst en foto's: Steven van Veenendaal

DDFT Zaterdag-6 Kevin van Deijne verloor door een foutje zijn mooie klassering maar gaat morgen wel weer van start volgens de SuperRally regels

De rollen zijn volledig omgedraaid ten opzichte van gisteren. De toen wat chagrijnige Mats van den Brand was vanavond de vrolijkheid zelve. "We hebben een goede dag gehad. Martijn (ed. zijn navigator) was goed en de auto was ook goed. Het bleek inderdaad dat er gisteren iets verkeerd was gegaan met de mapping van de motor waardoor ik vermogen miste. Dat was nu opgelost waardoor hij weer goed liep." Van den Brand bezet nog altijd de tweede plaats in de tussenstand, anderhalve minuut achter de Mevius en anderhalve minuut voor Vatanen. "We maakten een klein foutje op de Panzerplatte waardoor we 18 seconden verloren, maar verder draaien we vergelijkbare tijden met die van de Mevius. Maar gezien de verschillen richten we ons nu op tweede plaats." Het kan overigens nog wel lonen om op de afsluitende proeven op zondag de aanval te kiezen. "In ons kampioenschap krijg je een bonuspunt voor iedere scratch die je neer zet, dus we gaan zeker nog proberen een snel ritme te vinden morgen. Maar het zal erg moeilijk worden, de jongens die met Super Rally herstarten hebben nog voldoende nieuwe banden over terwijl die van ons al aardig aan het slijten zijn." De bonuspunten zijn dus misschien moeilijk te pakken, maar het podium lonkt opnieuw voor van den Brand, nadat hij er in Polen ook al erg dichtbij was. Toen ging het vlak voor de finish nog fout, maar de KNAF Talent First rijder lijkt van zijn fout te hebben geleerd en zegt zondag geen risico's meer te nemen.

DDFT Zaterdag-5
Mats van den Brand had een goed dagje
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet