Belcar

Belcar Series, BTCS en RACB Sport bezegelen samenwerking in 2007

Circuit Zolder, promotor van de Belcar Series, en PRC, promotor van de BTCS (Belgian Touring Car Series), hebben in nauw overleg met RACB (Royal Automobile Club Belgium) besloten om in 2007 de krachten te bundelen en samen te werken gedurende vier wedstrijden: Twee op Circuit Zolder en twee op het circuit van Spa-Francorchamps. Tijdens de overige evenementen opereren zowel Belcar Series als BTCS onafhankelijk.

Voor alle meetings van de kalender 2007 zal Mediagroep Van Dyck Belcar Original zich beperken tot GT-wagens, terwijl de Belgian Touring Car Series nog enkel zal bestaan uit Silhouet en Toerismewagens.
Uitzondering wordt gemaakt voor de 24 Hours of Zolder, die als “open” wedstrijd wordt verreden en waar Silhouet en Toerismewagens worden toegelaten. De 12 Uren van BTCS mogen van deze uitzondering eveneens gebruikmaken, zij het dan door het éénmalig toelaten van GT-wagens van het type Cup.
Met het samenbrengen van Mediagroep Van Dyck Belcar Original en Belgian Touring Car Series komt RACB tegemoet aan de vraag van teams, rijders, publiek, vrijwilligers en media om het aantal raceweekends op de kalender te beperken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet