V8 Supercars

V8 Supercars: Volledig vrouwelijke wildcard in Bathurst 1000

Na dagen van speculatie werd vanochtend vroeg in Sydney de volledige vrouwelijke wildcard voor de Supercheap Auto Bathurst 1000 door Prodrive aangekondigd. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zet PRA overigens een wildcard in. Voor dit jaar viel de keuze op de Zwitserse Simona de Silvestro en Renee Gracie, die in de Dunlop feederseries actief is.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E/PR

Simona
Simona de Silvestro rijdt samen met Renee Gracie de Bathurst 1000. De eerste vrouwelijke wildcard sinds jaren.

Volledig vrouwelijke wildcard in Bathurst 1000
Voor het eerst sinds jaren weer een volledig vrouwelijk team in de Bathurst 1000. Naast de reguliere PRA auto's zal Prodrive de wildcard inzetten voor de Zwitserse Simona de Silvestro en Renee Gracie, die in de Dunlop V8 feederseries actief is en ook ervaring opdeed in de Australische Porsche Cup. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Gracie in de Dunlopseries met een gemiddelde klassering van 17 tot nu toe weinig potten gebroken heeft.

Voor de Zwitserse Simona de Silvestro, die in de Indycars een goede reputatie opbouwde, betekent dit haar eerste inzet in een toerwagen. "De Bathurst 1000 was wel de eerste toerwagenwedstrijd die ik ooit zag" aldus De Silvestro.

Renee Gracie: "Wij gaan er niet vanuit om te winnen, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren.Chaz Mostert startte vorig jaar immers ook als laatste. Het doel is om zoveel mogelijk te leren. Zoveel mogelijk rondjes afleggen en voor volgend jaar heb ik meer ervaring en dan zijn de verwachtingen uiteraard veel hoger."

Leanne Tander, de echtgenote van Toll HRT-coureur Garth Tander, was in 2009 de laatste vrouw die aan de Bathurst 1000 deelnam. Zij werd samen met David Wall in een Holden Commodore als 18e geklasseerd.

Gracie
Renee Gracie. Eerste Bathurst 1000 deelname. Haar CV is nog niet echt bijzonder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet