Diversen

Div: Thiago Camillo wint Braziliaanse Stockcar Corrida di Milhao in Goiania

Enkele weken geleden ontsnapte de Braziliaanse Stockcar-coureur Thiago ternauwernood aan de dood. Vandaag won hij op het circuit van Goiania één van de grootste Braziliaanse wedstrijden, de Corrida di Milhao. De wedstrijd van een miljoen Braziliaanse dollars.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Stockcar

2015 Camillo
Wat een held. Hij verging van de pijn, maar Thiago Camillo won vandaag wel de hoofdprijs in het Braziliaanse Stockcarkampioenschap. Een miljoen Braziliaanse dollars....


Thiago Camillo wint Braziliaanse Stockcar di Milhao in Goiania
De Braziliaan Thiago Camillo is er voor derde maal in geslaagd om de Corrida di Milhao op zijn naam te schrijven. Het is één van de belangrijkste wedstrijden van het Braziliaanse Stockcarkampioenschap. Camillo won de wedstrijd al driemaal eerder. Op Curitiba twee weken geleden ontsnapte Camillo ternauwernood aan de dood. Een gezwollen voet zorgde ervoor dat Camillo afgelopen donderdag pas op het allerlaatste moment besloot om aan de wedstrijd deel te nemen.

Camillo: "Voor mij betekent dit meer dan een miljoen. Ik heb mijn geloof en dat in God nooit verloren. Dit was de ergste crash uit mijn carrière. Fysiek was ik niet 100% maar 200% gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Ik wist dat ik over een goede auto beschikte en die heeft zeker bijgedragen aan de overwinning. Ik beschikte over een beter tempo dan Ricardo Mauricio die met een technisch probleem moest opgeven Camillo had zich als twaalfde gekwalificeerd en pakte in de eerste bocht al de vierde plek!!

startveld
Wat een startveld en wat een grote namen allemaal!

Daniel Serra, de zoon van voormalig F1-rijder Chico Serra, eindigde als tweede. In de beginfase lag de Red Bull rijder eveneens aan de leiding maar de uitslag was niet doorslaggevend. Serra: "Wie wil er geen miljoen dollar winnen? Maar de stap die ik in het kampioenschap maakte is even iets belangrijker." Serra staat nu als tweede genoteerd achter Marco Gomes, die leidt in de tussenstand van het kampioenschap.

Oud F1-coureur Ricardo Zonta eindigde als derde. Vooral in de beginfase had Zonta met technische problemen te kampen en kwam zelfs nog even van de baan af. Polesitter Marco Gomes eindigde na een fel gevecht met Valdeno Brito toch nog als vierde. Voor oud F1/Indycar-rijder Rubens Barrichello werd het een teleurstellende dag. Barrichello, die zich als derde gekwalificeerd had, kreeg vanwege te hard rijden in de pitlane een penalty aan zijn broek en werd als 20e geklasseerd.

Barrichello Matos
Barrichello in gevecht met Matos. De voormalige Indycar-rijders hadden hun dag niet.

Uitslag
1 - Thiago Camilo (Ipiranga-RCM) - 31 ronden 46min27s609
2 - Daniel Serra (Red Bull Racing) - +2s245
3 - Ricardo Zonta (Shell Racing) - +2s822
4 - Marcos Gomes (Voxx Racing Team) - + 8s354
5-Felipe Fraga (Voxx Racing Team) -+11s248
6- Max Wilson (Eurofarma RC) - + 12s174
7- Valdeno Brito (Shell Racing) - + 12s189
8-2Rafa Matos (Schin Racing Team) - + 21s979
9-Caca Bueno (Red Bull Racing) - + 23s339
10-Diego Nunes (Vogel Motorsport) - +24s964
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet