Diversen

Div: Australië nam afscheid van Peter Brock

Australië heeft vandaag met een staatsbegrafenis afscheid genomen van Peter Brock, de legendarische Holden-coureur die vrijdag 8 september tijdens een Historische Rallye om het leven kwam.

tekst Willem J. Staat


 Kranten
Vrijwel alle Australische kranten verschenen vandaag met een hommage aan één van de grootste toerwagencoureurs die Australië en de rest van de wereld gekend heeft.

Nationale rouw in Australië
Ter nagedachtenis aan Natuurman Steve Irwin en de legendarische toerwagencoureur kondigde de Australische overheid twee dagen van Nationale rouw aan. Op diverse overheidsgebouwen hangen de vlaggen twee dagen halfstok.

Het openbare leven kwam vanmorgen in Melbourne zo goed als stil te liggen. Duizenden Australiërs bewezen toerwagenlegende Peter Brock de laatste eer. Werkelijk duizenden fans verzamelden zich op Federation Square om Brock tijdens de rouwdienst in St.Peters Cathedral de laatste eer te bewijzen. Werkelijk duizenden volgden de rouwdienst op grote videoschermen. Brock, die negenmaal de zwaarste toerwagenwedstrijd ter wereld op Bathurst met een Holden won, betekende voor de Australiërs meer dan Holden-fabriekscoureur. Brock zette zich eveneens in voor de Aboriginals, oftewel de oorsponkelijke bewoners van Australië en de minder bedeelden in de Australische samenleving. Zowel linkse als rechtse politici bewezen Brock de laatste eer. Autosportfan of niet. Peter Brock was het gezicht van Australië zoals Ayrton Senna dat voor Brazilië was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet