IndyCar

Indycar: Firestone bereidt zich nu al voor op de 100e editie van de Indy 500

Indycar bandenleverancier Firestone bereidt zich nu al voor op de 100e Indy 500. Voor een test op Indianapolis had men gisteren Helio Castroneves, Simon Pagenaud, Ed Carpenter, Tony Kanaan, Marco Andretti en Ryan Hunter Reay uitgenodigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2015 Banden
Firestone bracht gisteren al de 2016 compound naar Indianapolis.

Firestone bereidt zich nu al voor op de 100e editie van de Indy 500
Gisteren werd er door vijf geselecteerde Indycar-coureurs uitgebreid op de Speedway getest. Voor de middagpauze hadden Castroneves 70% van een 200 ronden tellende wedstrijdafstand afgelegd.Firestone test jaarlijks op de Indianapolis Motor Speedway maar omdat het nu ter voorbereiding van de 100e editie gaat was het dit jaar wel echt bijzonder. Met de introductie van de Chevrolet- en Honda aerokits en de hogere snelheden in 2016 maakten het testen nog meer essentieel.

2015 Pagenaud
Simon Pagenaud: "Het is fantastisch om aan volgend jaar te werken." Let op de digitale display van de Penske Dallara.

Helio Castroneves: "Elke keer als je de kans krijgt om hier te zijn is belangrijk. Zeker als je Firestone daarbij helpt om nog betere banden te maken. Firestone doet er werkelijk alles aan en daarom zijn we hier. Het gaat over grip, de linker- en rechterzijde, welke lijnen je neemt. Na elke run willen ze enorm veel feedback van je hebben."

2015 Engineers
Bestuderen en uitlezen van bandendata.

Firestone banden engineer Dale Harrigle: "Voor Firestone is dit erg belangrijk. Sinds 1911 zijn we hier geweest en we zijn er ook voor de 100e editie."

Simon Pagenaud: "Gedurende het seizoen wordt er nauwelijks meer getest. Fantastisch om nu al aan volgend jaar te werken. Wij hebben veel aero testing gedaan. Met de nieuwe aerokit hebben we nog steeds niet de kans gehad om het beste eruit te halen. Er is zoveel potentieel. Wij proberen alle delen zoveel mogelijk te begrijpen. We hebben veel combinaties uitgeprobeerd."

2015 HC
Helio Castroneves werkte bijna een gehele wedstrijdafstand af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet